keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kivitalon arvoitus

Kuten olen maininnut, niin olemme saaneet tarjouksia sekä kivitaloista että puutaloista (yläkerta). Puutalotarjoukset ovat olleet aika lähellä toisiaan, joskin toimitussisältö on niissä vaihdellut ja vertailu ei ihan mene yksi yhteen. Jonkinlaista osviittaa kuitenkin nyt on siitä mitä talomme tulisi maksamaan puutaloversiona. Kivitaloversio sen sijaan on edelleen aikamoinen arvoitus. Tai lähinnä se, että kuinka voi olla mahdollista, että yläkerran rakentaminen kivestä (harkoista) lisäisi kustannuksia noin sadallatuhannella eurolla? Ei käy järkeen. Kellari tulee kivestä joka tapauksessa ja tuntuu kummalta, että yläkerran osuus on noin suuri. Rappaukseen menee toki arviolta 30 000€, mutta silti hintaeroa jää 70 000€, joka sekin tuntuu suurelta, kun ainoa ero on seinien materiaali. Nyt yritämmekin pilkkoa tarjouksia ja kustannuksia mahdollisimman pieniksi, jotta näkisimme mistä ero tulee. Jospa tähän saisi jotain järkeä ja selvyyttä.

Kävin äsken tontilla juttelemassa tulevan naapurin kanssa keittiön kivitasoista. Hän siis rakentaa meidän "eteen" parhaillaan kahta erillistaloa. Taidetaan tilata hänen kauttaan mustat kivitasot keittiöön. Siinä säästää ihan kivasti, kun meille tasoa tulee yhteensä lähemmäs 10m, josta osa vielä 80cm leveää. Naapuri on aloittanut jo maatyöt ja ihan kateeksi käy, kun ovat jo tositoimissa. Me odottelemme edelleen kolmea naapurikuulemista ja toivomme, että rakennuslupa hyväksytään tämän kuun lopulla.

4 kommenttia:

 1. Voisko hintaero johtua siitä, että puutalossa seinät tulee elementteinä ja niiden asennukseen menee pari päivää, kun taas kivitalossa muuraaminen vie paljon aikaa. Siis olettaen, että tarjouksessa on asennus mukana? Ootteko kysyny joltain talofirmalta, että mistä hintaero tulee? Kannustalohan tekee molempia, niin heiltä vois löytyä vastaus.  T:C.

  VastaaPoista
 2. Kivitalo on TÄYSIN eri kuin tikuista kyhätty ja sen huomaa sitten asuessa!

  VastaaPoista
 3. Olisko niin, että kivi rakennusmateriaalina on vain yksinkertaisesti kalliimpi kuin puu? En tiedä... Tsemppiä valintaan! Päädyitte kumpaan tahansa, lopputulos on varmaan oikein hyvä :D

  VastaaPoista
 4. Tämä kommentti: "Kivitalo on TÄYSIN eri kuin tikuista kyhätty ja sen huomaa sitten asuessa!", on mielestäni mauton!
  Meillä oli "tikuista kyhätty" siis puurunkoinen, karaattilevyinen talo ja asuimme siinä onnellisina 24v. Vieläkin harmittaa, että tuli myytyä pois. Muutettiin tiilitaloon, eikä se ollut yhtään sen parempi.
  Sopii vähän miettiä mitä kirjoittaa!!!

  VastaaPoista