sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Messuilua

Viikonloppu alkaa olla lopuillaan. Se kului rakentamisen parissa, nimittäin Omakotimessuilla. Kolmen pienen lapsen kanssamessujen koluaminen vaati vähän järjestelyjä, mutta hyvin meni. Lauantaina meillä oli apuna isovanhemmat ja pojat pääsivät myös Muksulaan leikkimään tunniksi. Oma haasteensa oli kuitenkin meidän puolivuotias neitonen, sillä näissä väsymyshuuruissa rattaat unohtuivat kotiin ja kannoimme tyttöä sitten vuorotellen kädet hapoilla. Kyllä kuusikin kiloa tuntuu painavalta, kun pidempään kantaa. Reilun kolmen tunnin jälkeen piti luovuttaa ja lähteä kotiin. Tänään menimme messuille heti aamusta ja minä kiertelin lasten kanssa (jotka eivät varmaan eläissään ole syöneet näin paljon karkkia!), niin Jani pääsi rauhassa jututtamaan alan asiantuntijoita.

Messut olivat kyllä ihan mielenkiintoiset. Minä katselin lähinnä portaita ja takkoja. Oli kiva nähdä luonnossa sellaisia, mitä on nettisivuilla katsellut ja kyllä omat mieltymykset vahvistuivat. Edellisen postauksen takoista Ksenia oli makuuni liian massiivinen. Sen sijaan tykkäsin tästä  Tulikiven Aadasta:


Juttelin myös muutaman talotoimittajan kanssa ja eilen lähti tarjouspyyntö Pikanttitaloille, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Jetta-taloille pitäisi myös laittaa pohjakuvat menemään. Jani jutteli pariin otteeseen Passiivikivitalojen edustajan Antti Lehmusperän kanssa ja sai paljon hyvää tietoa. Erinomaista asiakaspalvelua! Toisenlaistakin on tullut vastaan... Finndomolla esimerkiksi. Passiivikivitalo vaikuttaa kiinnostavalta vaihtoehdolta.

Messujen inspiroimina teimme eilen vähän laskelmia budjetista ja arviota tulevista kustannuksista. Luulimme alunperin lähtevämme rakennuspuuhiin hyvällä budjetilla, mutta kummasti ne sadat tuhannet eurot tuntuvat vähäisiltä, kun tosi on kyseessä. Kyllähän tähän projektiin saisi helposti lottovoiton uppoamaan, jos sellainen kohdalle sattuisi.

Vähän turnausväsymystä (fyysisen väsymyksen lisäksi) tässä on ilmoilla, mutta pitäisi nyt jaksaa sen verran puristaa, että saisimme käytyä jo tulleet tarjoukset kunnolla läpi ja loppujenkin tarjousten tultua päätettyä vihdoin, että kuka talomme rakentaa.

1 kommentti:

  1. Moikka.
    Messut lasten kanssa vaatii kestävyyttä, varsinkin kun oikeasti pitää löytää jotain .... On vielä tuoreessa muistissa...
    Meillä on Jetta talo ( nro 2 vieläpä) ja ollaan possuntyytyväisiä -- luotettavuus ja palvelu on huippua!
    t. Tilda

    VastaaPoista