sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Passiivikivitalon kohde

Kävin katsomassa Passiivikivitalon kohdetta. Hyvää infoa joskin kohteessa ei ollut sellaista keittiötä, jossa keittiönkaapit olisivat eps-harkossa kiinni. Kun kyselin asiasta niin rakennuttajan vastaus sama kuin sain messuiltakin. Lisäksi kohteessa oli ranskalaiset parvekkeet, joten kysymykseen "miten parvekkeet kiinnitetään ulkoseinään" ei tullut käytännön tietoa. Mutta Passiivikivitalon edustaja lupasi laittaa infoa muista kohteista, joissa toteutus näkyisi.

Tulilattiasta tuli myös infoa, joskaan kohdetalossa sellaista ei ollut mm. korkean kustannuksen vuoksi. Suurin syy taisi kuitenkin se, että rakennuttaja halusi mielummin sellaisen lämmönjaon toteutuksen, joka ei ole lämmöntuoton kanssa sidoksissa. Eli vesikiertoinen lattialämmitys oli hänen ratkaisunsa.
Tulilattiassa kierrätetään lämmintä ilmaa betonilattian sisällä olevissa putkissa. Siellä on siis puhallin ja varalla sähkövastukset jos ei takkaa jatkuvasti lämmitä (olet esimerkiksi lomalla tai muuten vain laiska). Etuna on että kosteusvaaraa ei ole.
Tulilattiaan tulee hieman normaalia paksumpi valu koska ilmakierrossa putkien halkaisija on paljon suurempi kuin vesikiertoisessa lämmönjaossa. Käy järkeen, koska veden lämmönvarauskyky on suurempi kuin ilman. Tulikivilattian edustajalla (DI Pasi Lehtomäki) oli kyllä faktat hallussa, hyvin jaksoi hänkin selittää vaikka pitkään kyselin yksityiskohtia.

3 kommenttia:

  1. Lisäkysymys: miten tikkaat kiinnitetään EPS-harkkoon? Pitää selvitellä...

    VastaaPoista
  2. Löysin Louhikoto-blogista että tikkaat tulevat betoniin kiinni, kiinnikkeet ennen valua. Yksi kylmäsilta siis lisää...

    VastaaPoista
  3. yksi kylmäsilta? sehän on vain betoniin asti, sen jälkeen vielä paljon eristettä ennenkuin tulee oikea kylmäsilta?

    VastaaPoista