keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Makuuhuoneen lattiapohdintaa

Lähes kaikki pintamateriaalivalinnat on tehty ja kyllä niitä on mietittykin. Viimeisenä ja ehkä vaikeimpana on ollut meidän vanhempien makuuhuoneen lattia. Olin pitkään korkkilattian kannalla, mutta vuosi sitten, kun yövyimme Hotel Fabianissa, ihastuimme kumpikin Janin kanssa pehmeään kokolattiamattoon. Meillä on ollut tapana lasten syntymän jälkeen viettää kahdenkeskistä aikaa pari kertaa vuodessa menemällä johonkin Helsingin paremmista hotelleista yöksi. GLO Kämp, Haven, Fabian ja ehkä KlausK:kin ovat tehneet vaikutuksen ja samaa tunnelmaa haen meidän makuuhuoneeseen. Vielä kun saisi ihanan aamupalan valmiiksi katettuna kuin noissa hotelleissa.

Jani kävi eilen hakemassa näytepalat parista mattomallista. Olimme ajatelleet tummanruskeaa tai -harmaata, mutta googlaillessani kuvia eilen, päädyinkin haluamaan ihan vaalean maton. Onkohan ihan tuhoontuomittua?

7 kommenttia:

 1. Meillä ollut ulkomailla asuessa vuosia vaalea kokolattiamatto makkarissa, kannattaa pitää mielessä että se pitää uusia suht usein koska koskaan ei voi (ainakaan lapsiperheessa) olla niin varovasti etteikö siihen tulisi jälkiä. Se on mukava jalalle ja tekee hiljaiseksi ja ei ihan niin paha pitää puhtaana kuin luulisi mutta samantien pilalla jos esim punaviiniä kaatuu sille. (esim Englannissahan tuo matto on tosi halpa vrt parkettilattia, eli lasketaan että se uusitaan usein) Eli itsellä monen vuoden kokemus, en oikein suomalaisessa kodissa niistä tykkää enkä varmasti laita nyt valmistuvaan kotiimme mutta on siinä hyviäkin puolia, mutta tosiaan varaudu että joudutte vaihtamaan sen suht usein.

  VastaaPoista
 2. Toimistotiloissa käytetään nykyään paljon "kokolattiamattoa" joka koostuu paloista. Näitä voi vaihtaa pala kerrallaan ja näin säästyy koko lattian uusinnalta. Samoin saa elävämmän pinnan lattiaan mitä yhdestä palasta tehtynä.

  Samoin on materiaaleja jotka eivät ime itseensä nesteitä ja näin joku toivo saada puhtaaksi.

  VastaaPoista
 3. Hei, minä olen haaveillut ihan samasta asiasta ja todellakin laitan maton. Väri vielä vähän epävarma, mutta ehkä se vaaleaan kallistuu kun parketti tulee muualle taloon olemaan myös hyvin vaalea. Siitä vaan! Kerroppa sitten mihin päädyitte, itse mietin sitä nukan pituutta minkälainen olisi hyvä pituus. Ei liian pitkä, muttei kai liian lyhytkään! siinäpä pulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meille nyt vaan luonnonvalkoinen kokolattiamatto on tilattu. Ihastuttiin ruotsalaisen Golvabian Silky -malliin, joka on sellainen puolikorkea, tiheä ja nimensä mukaisesti silkinpehmeä. Näin siitä sanotaan: Typ: Velour
   Lugg: 100% PP
   Luggvikt: 1300 gr/m2
   Baksida: Comfort backing
   Totalhöjd: 15 mm
   Bred: 400 cm

   Poista
  2. Varmasti hyvä valinta :) Noita Golvabian malleja olen itsekin jo alustavasti kännykkään kuvaillut kaupassa ja pitää vielä käydä uudelleen niitä hypistelemässä. Ihanaa - nautinnollisia tassutteluja kunhan asumaan asti pääsette :)

   Poista
 4. Minusta suurin ongelma ei ole tahrat (ei makuuhuoneessa tarvitse välttämättä syödä), mutta kokolattiamatto on valtava pölypesä. Eli huonotehoinen keskuspölynimuri ei pysty pitämään mattoa riittävän puhtaana, vaan Dyson lienee pakko olla.

  Hotelleissa kokolattiamattoa käytetään pitkälti äänieristyksen vuoksi (askeläänet vanhemmissa elementtirakennuksissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemani mukaan, kokolattiamatot eivät ole ollenkaan sellaisia pölynkerääjiä kuin mitä luullaan. Meillä ei tule keskuspölynimuria, vaan jatketaan yhteistyötä nykyisen tehokkaan Mielen imurin kanssa.

   Poista