sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lastenhuonesuunnitelmia

Lastenhuoneisiin alkaa jo olla suunnitelmat aika valmiina, etenkin esikoisen huone. Päädyimme siihen, että sinät jätetään valkoisiksi ja väriä tulee sitten muusta sisustuksesta. Esikoisen lempiväri on punainen ja se saa huoneessa näkyä tähän tyyliin (tosin poikamaisemmin):

Esikoinen menee ensi syksynä kouluun ja hänelle tärkeää on saada pöytä läksyjä varten. Hän innostui tästä kuvasta ja haluaa pitkän pöydän, jossa voi piirtää ja tehdä tehtäviä vaikka kaverin tai pikkuveljen kanssa:


Seinät jäävät siis valkoisiksi, mutta ajattelin laittaa tuohon värikkäät kirjain- ja numerotaulut sekä vaijerin, johon voi ripustaa piirustuksia. 

Valoiksi tällaiset:


Tämän punaisen penkin voisi laittaa istuimeksi


Kattoon punainen lamppuYhdelle lyhyelle seinälle pääsevät pikkuautot tähän tyyliin: Värikäs ja kello ja naulakko vielä seinille

Kuopuksen huoneeseen tulee hempeää tunnelmaa tähän tyyliin:


Yhdelle seinälle joku tämän kaltainen puuNaapureilta saatu Ikean nukkekoti tulee saamaan taustakseen tapetista tai maalatun silhuetinToki huoneeseen tulee keittiönurkkaus ja rakkaille nukeille hoitopaikka


Keskimmäisen huoneen suunnittelu on eniten vaiheessa. Hän haluaa ehdottomasti tämän tapetin yhdelle seinälle:

Keskimmäinen on taitava ja innokas rakentamaan Legoja ja jonkinnäköinen rakennuspöytä laatikoineen on tarkoitus hänelle tehdä


Keskimmäinen tykkää lukea ja hänen huoneeseen tulee hyllyjä kirjoja varten ja joku kiva lukunurkkaus8 kommenttia:

 1. Samalla ajatuksella mennän meillä. Lapsen huoneen seinistä tulee valkoiset ja väriä huoneeseen tulee sitten sisustuksesta.

  Haaveilen isosta/isoista sisustustarroista (esim. viidakko-teemalla), mutta en ole vielä löytänyt kivoja. Hang it all -naulakko sinne myös tulee. Siitä olen monta vuotta haaveillut ja vaikka se aika "kulunut" onkin niin mikäs sille parempi paikka kuin lastenhuone.

  Hauska päästä ihan ekaa kertaa sisustamaan lapsen (meillä vielä ihan vauva) huonetta.

  VastaaPoista
 2. Herranpieksut mikä värien kirjo ! Mieletön pesänrakennusvietti teillä ! ;--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisesta lastenhuoneesta tulee kyllä ihan omanlaisensa, mutta omanlaisia ovat lapsetkin. Kussakin huoneessa yleisilmeen on tarkoitus on jäädä rauhalliseksi, vaikka väriä saakin olla. Muu koti on sitten yhtenäisempi.

   Poista
 3. Olipa kiva nähdä kuvia, bongasin heti meille sopivaksi tuollaisen kapean, mutta pitkän työpöydän. Olemme koko ajan olleet siinä ajatuksessa, että kahden vuoden kuluttua pojat saavat omat huoneet esikoisen mennessä kouluun. Nyt lapsi kuitenkin sanoi, että olisi paljon mieluummin veljensä kanssa samassa huoneessa ja toivoisi heille kerrossänkyä. Näin saisimme huoneen toiselle seinälle sopivasti reilunkokoisen työpöydän. Pääasia, että esikoisella olisi oma pöytä ja oma paikka missä niitä läksyjä tehdä. Vaikka huone olisikin yhteinen veljen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat olivat ensin kovasti menossa samaan huoneeseen uudessakin kodissa, mutta tässä puolen vuoden sisään on esikoinen päättänyt haluta ihan oman huoneen. Kumpikin kyllä haluaa kerrossängyn, joten voi olla että vierailevat kuitenkin toistensa luona. Mietittiin välillä sitäkin, että yksi huone olisi poikien uni/läksyhuone ja toinen leikkihuone.

   Poista
 4. Meillä ei kolmosluokkalainenkaan vielä tee läksyjä omassa huoneessaan. Ne on paljon kivempi tehdä muun perheen lähellä, esim. keittiön/olohuoneen pöydän äärellä. Pitkä pöytä on meillä vaan romunkerääntymispaikka. Niin kiva kun ajatus siitä olikin.

  VastaaPoista
 5. Hauskoja ideoita ja kivoja kuvia! Meillä projekti aluillaan, ja esikoiselta olen jo kysellyt toiveita huoneen suhteen. Kuulemma prinsessojen kuvia pitää olla. Saas nähdä mitä tulee, kun ehtii vielä vähän kasvaa ennen kuin valinnat tulee ajankohtaiseksi. Itse en välttämättä haluaisi seinän kokoista Tuhkimoa... Eikä ehkä tyttökään enää muutaman vuoden päästä. ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kun olette jo niin pitkällä että voitte lastenhuoneiden sisustuksia tosissaan suunnitella! Tosi kivoja ideoita ja hyvännäköisiä suunnitelmia. Ihastuin erityisesti pitkään kapeana pöytään ja pikkuautohyllyyn, täytyypä laittaa muistiin. Meilläkin on oma raksaprojekti käynnistymässä ja haaveilen jo siitä hetkestä kun ollaan yhtä pitkällä.

  VastaaPoista