perjantai 7. lokakuuta 2011

Pohjakuvat valmiit!

Lomilta palattu arkeen. Eihän lomallakaan näistä rakennusajatuksista päässyt täysin irti, mutta pieni etäisyys teki hyvää. Päädyimme nyt pysymään alkuperäisessä suunnitelmassa kivitalosta. Mikäli tarjousten saamisen jälkeen kuitenkin näyttää siltä, että budjetti paukkuu pahasti, niin siirrymme plan B:hen eli kellariin + puutalopakettiin. Rakennuslupaa lähdetään hakemaan kivitalokuvilla, että päästään alkuun ja saataisi maatyöt alkuun tämän vuoden puolella.

Pohjapiirustus alkaa olla valmis. Yhtä ikkunaa siirretään vielä jokunen kymmen sentti, mutta muuten on valmista. Kunhan korkokuvat valmistuvat, niin päästään kuulemaan naapureita. Sitten rakennuslupapapereista puuttuu vielä pintavesisuunnitelma ja liitoskohtalausunto, joka kyllä on haussa, mutta kaupungilla on parin kuukauden (!) jono.

Pohjakuvat löytyvät omalta sivultaan oikeasta laidasta.

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää pohjapiirrustus!

  VastaaPoista
 2. Kuulemma olis "hieman" edullisempi tuo puutalopaketti. Suosittelen, et kannattaa harkita TODELLA. Hinta laskee mahdollisesti jopa 100.000€ ja se on PALJON se! Sillä sais sisustus- ja pihasuunnittelijan ym ym. Miettikää tarkkaan!!!

  VastaaPoista
 3. Hyvin samankokoisen kivitalon juuri tehneenä myös kallion päälle Espooseen. Oman työn osuus hyvin pieni, urakat erikseen. Talo tuli maksamaan noin 630 000 + tontti eli halpaa ei ole. Laatutaso hyvä ei luksus. Varautukaa siihen, että neliö maksaa lähemmäs 3000 EUR.

  Onnea projektiin!

  VastaaPoista
 4. Pohja näyttää kivalta! Meille on tulossa kivitalo mutta pitkään mietittiin puun ja kiven välillä. Puutalo lienee ekologisempi valinta uusiutuvan materiaalinsa vuoksi. Itse tykkään pelkistetystä ja modernista tyylista ja myös puusta saa hienon modernin näköisen talon, kun vaan on oikeanlainen suunnittelija!

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva pohja, mutta portaiden sijaintia hiukan mietin. Olen ikäni asunut 2-kerroksisessa talossa, jossa portaat keskellä ja kyllä ne lasten juoksemiset portaissa kuuluu ympäri taloa. Itse sijoittaisin portaat sen takia hieman syrjempään, mutta makukysymyksiähän nämä on. Ymmärrän täysin, että päädyitte kivitaloon. Mielestäni kivitalo on niin paljon hienompi kuin puutalo. Itse päädyttiin puuhun ihan siitä syystä, että olisi jouduttu ottaan lainarahaa tuo välisumma. Hirmuisesti tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! Katsotaan nyt mikä meille loppujen lopuksi oikein tulee. Kivitaloa kovasti lähettiin rakentamaan, mutta voipi olla, että puutalosta itsemme löydetään.

  Onkohan sellaista sijaintia, jossa ei portaissa juokseminen kuuluisi? Asutaan nyt paritalossa ja saadaan nauttia myös naapurin porrasäänistä, vaikka heidän portaat ei ole meidän vastaisella seinällä.

  VastaaPoista