perjantai 14. lokakuuta 2011

Kohti rakennuslupaa

Meillä on rakennusluvan jättöpäivä! Nyt sormet ja varpaat pystyyn, että ehditään saada arkkitehdiltä muutetut kuvat (rakennusvalvonnasta tuli muutama muutos) ja naapurien kuulemiset siihen (26.10) mennessä. Nuo kuulemiset tulevat olemaan kyllä siinä ja siinä, sillä joukossa on kaksi taloyhtiötä, joiden täytyy pitää yhtiökokous ja lisäksi muutama yksityishenkilö, jotka asuvat ihan muualla päin Suomea. Siksi nyt kaivataan niitä peukutuksia, että kaikki sujuisi mallikkaasti.

Tässä alkuviikosta selvisi, että meidän viereiselle tontille on rakennuslupa myönnetty syyskuussa, eikä meillä ollut mitään infoa asiasta. Tiedettiin kyllä, että siihen rakennetaan jossain vaiheessa, kun rakennusvalvonnasta pyydettiin meidän osoitetta, jotta voivat lähettää naapurinkuulemisen. Mitään ei kuitenkaan ole meille tähän päivään mennessä tullut. Kuulemma meille on paperit lähetetty, mutta missä lie ovat. Tämä tuli ilmi, kun Jani soitteli naapureita läpi yhteystietojen tarkistamista varten. Tällä viikolla ovat kaivurit aloittaneet maatyöt. Onni onnettomuudessa, että nuo paritalot on sijoitettu sillä tavalla, että eivät ole meidän ikkunoiden edessä. Meidän välissä on rakennuskielto alue, joten ihan viereen ei taloja tule. Olisi ollut kurja huomata tässä vaiheessa, että talon paikkaa pitäisi muuttaa.

Tässä parin päivän aikana on jätetty useampia tarjouspyyntöjä ja ainakin Planialta ja Bassotaloilta on tarjoukset matkalla. Kannustaloilta on myös tulossa kattavampi tarjous. Mielenkiintoista ja jännittävää. Ehkä me vielä löydetään meille se paras ratkaisu. Vastaava mestari olisi puutalon kannalla. Itseäni kivitalossa arvelluttaa eniten se, että pitäisi ottaa monia eri urakoita (=riskejä) ja on vaikeaa tässä vaiheessa tietää hinta-arviota. Talopaketti kuulostaisi paljon turvallisemmalta vaihtoehdolta.

1 kommentti:

 1. Onnea rakennusluvan jätöstä! Toivottavasti tulee lupa pian.
  Outoa ettei teidän suostumusta ole tarvittu tohon naapuritontin taloon. Minä kun luulin että aina tarvitaan naapurin suostumus.
  Mihin te muuten päädyitte sen pääsuunnittelijan kanssa?
  Toivottavasti arkkari toimittaa nämä kuvat ajoissa.
  Mutta iso peukku pystyssä että saatte naapureiden kuulemiset ajoissa!

  VastaaPoista