keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Stressinpoikasta

... tai ehkä ei niin poikastakaan vaan jo täysikasvuista stressiä. Nimittäin lupakuvat eivät vieläkään ole valmiita ja luvan jättöön on vain viikko. Saatiin tänään arkkitehdiltä muutettuja kuvia - mutta ne ovat puutteellisia. Miten ihmeessä muka ehdittäisi saada kuvat Oulussa asuville tuleville naapureille ja paperi allekirjoitettuna meille määräaikaan mennessä. Eihän se nyt maata tietenkään kaada, jos luvan haku viivästyy, mutta juuri nyt tuntuu siltä että talvi on kovaa vauhtia lähenemässä ja sitä paitsi naapuritontilla on jo alkanut tapahtua. Meidän tontti on kirvesvarsitontti ja olisi kätevintä, että rakennetaan suhteellisen samassa aikataulussa tuon naapurin kanssa, jotta ihan ensinnäkin saadaan kaikki koneet ja toimitukset mahtumaan tontille. Kiirettä pitää myös siksi, että vastaava mestarihan on kesällä muuttamassa muille maille. Stressiä ei mitenkään helpota univaje, jonka tarjoaa vajaa puolivuotias räkäinen hampova pikkuneiti yöhulinoiden muodossa.

Mutta on vähän edistystäkin tapahtunut. KVV-vastaava on palkattu. Ollaan saatu tarjouksia maaurakoinnista ja yksi ihan kohtuullinenkin joukkoon mahtuu. Halvallahan ei päästä, kun louhittavaa on arviolta 550-700 kuutiota... Jos jollain on tiedossa paikkaa, johon tarvittaisi louhetta, niin saapi hihkaista. Se säästäisi kivasti kustannuksia. Talopakettitarjouksia on tällä viikolla tulossa varmaankin Kannustalolta, Teri-talolta ja Planialta. Bassotaloilta saimmekin jo avaimet käteen hinnan kivitalosta. Kiitos vaan nopeasta palvelusta. Nämä muutkin ovat nopeasti vastanneet tarjouspyyntöihin ja ilmoittaneet, että tarjoukset ovat laskennassa. Odotellaan odotellaan.

6 kommenttia:

 1. Äh, kuulostaapa kinkkiseltä. Noitten piirustusten saaminen on kyllä semmosta vehtaamista, että ei oo tosi. Niitä saa monen monta kertaa käyttää arkkitehdillä ja aina puuttuu jotain vaikka kuinka vääntäis. Toivottavasti nyt saisitte ne ajoissa.

  Kilpailutuksesta sen verran, että kannattaa todellakin kuunnella suosituksia teidän vastaavalta tai muulta luotettavalta taholta. Me haluttiin vähän säästää, eikä kuunneltu omamme vinkkejä ja valittiin sitten muutamaan hommaan sitten halvempi vaihtoehto ja niitten kanssa jouduttiin sitten säätämäänkin, hupistakeikkaa...

  T:C.

  VastaaPoista
 2. Voi ei. Tsemppiä stressiin! Toivottavasti se teidän arkkari nyt pistäisi asioita nyt vähän järjestykseen ja saisi teille ne täydelliset kuvat! Voitteko te millään pyytää ensin naapurilta lupia spostilla ja sitten lähettää paperiallerkirjotukset jälkikäteen? Meillä riitti spostilupa kiinassa asuvilta naapureilta (onneksi!).

  VastaaPoista
 3. Täytyypä Helena kysyä, jos tuollainen onnituisi meilläkin. Se auttaisi paljon! Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Unohdin mainita aikaisemmassa kommentissa, että meidän kivet (joita oli aivan järkytävä määrä) meni Lemminkäiselle asfaltin tekoon. Tuossa kun tota Lahden motaria uusivat. Itse ei oltu ehditty edes ajatella mitä kiville tehdään, kun maaurakoitsija jo ilmoitti, että ne otetaan siellä vastaan. Siitä on kyllä hyötyä kun käyttää isoa paikallista urakoitsijaa, jolla on paljon suhteita.

  VastaaPoista
 5. On teillä kumma arkkitehti!?! Meidän on niin nopee ettei ehitä mukaan. Rakennuslupa on sisällä ja lisäpapereita kiikutellaan vähän väliä :0/
  Toi sposti kuulostaa hyvältä idealta, toivottavasti se onnistuis ja kivenmurskaus myös :o)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä teillekin urakkaan. Tulin tänne katselemaan ja kiva seurata kun mennään aika samassa vaiheessa tällä hetkellä. Meillä tosin on hiukan maltillisempi aikataulu kun vasta maaliskuussa ajateltiin puita kaataa. No, voinpahan seurata täällä miten kannattaa asiat tehdä. Mekin siis rakennetaan Espooseen. :)

  VastaaPoista