lauantai 3. syyskuuta 2011

SisustuspohdintaaTässä pohjakuvia edelleen odotellessamme (muutoksissa on nyt mennyt kuukausi...) kävimme vähän katselemassa laattoja ja lattioita K-raudassa. Siellä saikin hyvin parituntisen kulumaan, kun lapsetkin viihtyivät leikkipaikalla. Ainakin nyt tuntuu siltä, ettei meidän tarvitse ainakaan sisustusmausta riidellä, sillä tykkäsimme samanlaisista laatoista ja lattioista. Saunatiloihin tulee varmaankin kiiltävän valkoiset isot laatat seiniin, suihkujen kohdalle tummanharmaata, samoin lattia tummanharmaata laattaa. Meidän makuuhuoneen yhteyteen tulevaan kylpyhuoneeseen olisi kiva saada tämänhenkistä tunnelmaa:
Tykästyin tuollaiseen puunnäköiseen laattaan. Lasten kylpyhuoneessa voisi sitten ehkä olla enemmän väriä, mutta en vielä tiedä että mitä.

Muiden kuin kosteiden tilojen lattiavalinnat ovatkin haastavampia. Emme haluaisi eteiseen laattalattiaa. Meille tulee iso eteishalli ja jotenkin tuntuisi, että siitä tulee liian kellaritila, mikäli koko lattia on laattaa. Nykyisessä asunnossamme on eteisessäkin parketti, mutta tuulikaapissa eteismatto, joka pitää kaiken kuran ja lian täysin tuulikaapin puolella. Tällainen ratkaisu voisi toimia myös rakennettavassa talossa. Meidän makuuhuoneeseen haluaisin tumman korkkilattian. Meillä on nyt sellainen pikku wc:ssä joka ei ole varsinainen märkätila. Korkki on ihanan lämmin jalan alla talvellakin ja tummana vielä kauniskin:


Tuo alin kuvassa.
Alunperin ajattelin korkkilattiaa myös keittiöön, mutta emme ainakaan nyt nähneet silmää miellyttävää vaaleaa korkkilattiaa. Keittiön vieressä olevaan ruokatilaan ja olohuoneeseen tullee valkolakattu saarniparketti tai laminaatti. Laattaa en keittiöön haluaisi.

Lastenhuoneeseen Jani on ehdottanut muovilattiaa. Olen ollut sitä vastaan, mutta nyt kun näin tuolla K-raudassa hyvännäköisiä muovimattoja, niin voisin jopa kuvitella sellaiset lastenhuoneisiin. Pitää ottaa kuitenkin selvää noiden ominaisuuksista. Nykyisen kodin parketti lastenhuoneessa ei ole järin hyvässä kunnossa, enkä oikein näe järkeväksi laittaa uuteen kotiin parkettia lapsille kolhittavaksi. Samasta syystä mietimme tuleeko olohuoneeseen ja ruokatilaan parketti vai laminaatti. Lapset ovat kuitenkin vielä niin pieniä, että kolhuja tulee väkisinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti