perjantai 16. syyskuuta 2011

LastenhuonemietintääLastenhuoneita tulee taloomme 3 ja ne ovat yläkerrassa, jossa sijaitsevat myös keittiö, ruokatila ja olohuone. Yhden tai mahdollisesti kahden huoneen päälle tulee tällainen parvi:

Huoneisiin tulee siis korkea vinokatto. Tuo parvi olisi lähinnä leikkimistä varten, ei nukkumaparvi. Todennäköisesti pojille ( nyt 3,5 ja pian 5-vuotiaat) tulee yhteinen unihuone ja toinen jää leikkihuoneeksi. He ovat nytkin samassa huoneessa, eivätkä osaa kuvitellakaan nukkuvansa ilman toisiaan. Sitten kun haluavat omaa rauhaa, niin kumpikin saa oman huoneensa. Kolmas huone on sitten tytölle. Voihan olla, että tyttökin nukkuu vielä samassa huoneessa veljiensä kanssa. Silloin tytön huoneessa voisi olla yhteiset koti- ja keittiölelut ja vastaavat, poikien huoneessa autolelut tms.

Mietimme, että poikien leikkihuoneeseen voisi vaikka tehdä oman "taideteoksen": pojat voisivat itse maalata yhteen seinään piirustuksen. Tulisikohan siitä mitään? Muuten olen katsellut tällaisia tapetteja:

Tapetit tulisivat yhteen seinään ja muut seinät maalattaisi yksivärisiksi. Haluaisin antaa lapsillekin mahdollisuuden vaikuttaa huoneisiinsa. Omat vanhempani rakensivat talon, kun olin 6-vuotias ja muistan vieläkin kuinka hienoa oli saada itse valita tapetti omaan huoneeseen. Jospa esittelisin pojille (tyttö ei vielä osaa valita itse) muutaman vaihtoehdon, joista he saisivat kumpikin valita yhden.


5 kommenttia:

 1. Oi miten ihania tapetteja! Huolisin näistä minkä vaan! Meilläkin oli edellisessä omassa talossa pojilla toinen huone leikkihuoneena ja toinen nukkuhuoneena. Toimi oikein hyvin aikansa, jossain vaiheessa vaihdettiin sitten niin että molemmilla oli oma huone.

  VastaaPoista
 2. Kauniita tapetteja!
  Meille lasteenhuoneet tulevat kahteen kerrokseen; kaksi alhaalla, yksi yläkerrassa. Fiksumpihan olisi ollut saada kaikki makkarit samaan kerrokseen, mutta meidän neliöillä se ei vain onnistunut. Isommat lapset, tytöt, saavat huoneet alakerrasta. Kumpikin on tässä vaiheessa kovasti muuttamassa omaan huoneeseen (yksin), mutta saapa nähdä miten homma sitten toteutuu. Tähän saakka kun ovat aina nukkuneet yhdessä.
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 3. Hauska, meillä tulee 3 lastenhuonetta mutta alakertaan. Ylös tulee sitten se keittiö, rh ja oh. Ja meidän makkari -tosin saas nähdä koska me (=minä) oikeesti siellä ylhäällä uskalletaan nukkua kun muksut on alhaalla...
  Mutta kivoja tapetteja. Mä tykkään tosta pallotapetista mikä on noissa sun esimerkkikuvissa. Tahtoo sellasta!
  Mäkin tahtoisin muksujen voivan ite vaikuttaa omien huoneidensa värimaailmaan ja ilmeeseen. Saas nähdä mitä sitten lopulta tulee.

  VastaaPoista
 4. Sammakkoprinssi: Saapa nähdä kauanko meidän pojat viihtyvät yhteisissä huoneissaa. Voihan olla, että haluavatkin heti omat huoneet ja mikäs siinä.

  Mia: Aikamoista vääntöä meillä olikin, että saatiin lastenhuoneet samaan kerrokseen. Haluttiin kuitenkin vielä työhuonekin, niin jompaan kumpaan kerrokseen oli pakko sijoittaa kolme huonetta joka tapauksessa.

  Helena: Noin mekin ensin ajateltiin, että lapset alas ja me ylös. Päädyttiin kuitenkin laittamaan näin päin, kun se ehkä vähentäisi leluliikennettä olohuoneeseen ja toisaalta meillä on sitten ihan oma rauhamme alakerrassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuvien tapetti on designers guildin Canonbury.meillä oli tuota samaa meidän edellisessä asunnossa ja tästä uudesta talostakin löytyy, kahta erilaista ja eri värisenä.

   Poista