torstai 10. toukokuuta 2012

Kolmas kerta toden sanoo

...toivottavasti...

Olemme nimittäin tehneet ja puhtaaksipiirrättäneet kolmannen version kellarikerroksesta. Jospa tämä olisi nyt se viimeinen. Nyt tuntuisi kaikki olevan kohdallaan. Edellisessä versiossa häiritsi se, että kylpyhuoneessa tai sen vieressä ei ollut vessaa, vaan sinne olisi pitänyt kiertää pukuhuoneen, takkahuoneen ja eteisaulan kautta. Ei kätevää. Siinä oli kuitenkin jo parannusta sitä edelliseen versioon, jossa ei ollut kodinhoitohuoneesta käyntiä ulos. Nyt päädyimme piirtämään erillisen kurasisäänkäynnin (kuvassa varasto), jonne saa kaikki likaiset ulkovaatteet ja harrastusvälineet. Nyt puhdas pyykki ei ole samassa tilassa likaisten ulkovaatteiden kanssa. Mukava lisä on myös se, että nyt meidän vanhempien makuuhuoneesta on käynti suoraan kylpyosastolle. Vaatehuoneemme jää kodinhoitohuoneen taakse, mutta se on ihan kätevääkin, kun saa puhtaat pyykit suoraan paikoilleen. Olemme oikein tyytyväisiä.

Tässä vielä kaikki kellariversiot uusimmasta vanhimpaan:Mitä mieltä olette?5 kommenttia:

 1. Uusin versio on tosi hyvä! Vaikuttaa oikein toimivalta. On kyllä kannattanut pyörittää ja miettiä. Erillinen kurasisäänkäynti on aivan ihana ja arkea helpottava. Ei tarvitse ripustella kuraisia ulkovaatteita siistien takkien viereen.

  VastaaPoista
 2. Muuten näyttää ihan hyvältä, mutta pesutilat ovat kyllä tosi pienet. En itsekään halua mitään hulppeita saunatiloja, mutta tuossa tulee ahdasta. Jos saunotte koko perheen voimin. Ja tulee jonottamista paikasta toiseen.

  Aulaan menee tosi paljon neliöitä, samoin miettisin, voisiko khh olla hieman kapeampi. Kyllä toi arkkitehdin verio on minusta sopusuhtaisin. Siinä kun olis suihkut tai toisen niistä laittanut eri paikkaan ja tilalle oven, niin olisi käynti uloskin

  VastaaPoista
 3. Uusin piirrustus näyttää mielestäni hyvältä. Miinuksena pieni kylpyhuone. Itse siirtäisin vessan kodarin puolelle saunan seinää vasten. Näin kylpyhuoneeseen tulisi lisää neliöitä, vaatehuonetta vähän pienentämällä taas kodinhoitohuoneeseen tulisi lisää tilaa.Ehkä myös siinä tapauksessa varastosta voisi olla ovi suoraan ovi kodinhoitohuoneeseen. Mutta te tietysti itse tiedätte parhaiten mihin neliöitä kodissanne tarvitaan.

  VastaaPoista
 4. Entä saisiko kph:lle lisätilaa ja mahdollisesi vielä toisen suihkunkin siihen toisen rinalle, jos nipistää tila makuuhuoneesta, eli makuuhuoneen oviaukko, WC ja amme siirtyisivät muutaman kymmenen sentiä alaspäin? Muutoin viimeisin kehitysversio näyttää aika hyvältä.

  VastaaPoista
 5. tekninen tila näyttäisi tulevan khh ja kun ainakin maalämpö koneen ja niihin liittyvät putkistot eivät ole paisunta säiliöineen sieltä hienoimmasta päästä kotelointi pitää olla kunnossa tai sitten siirtäisin sen vaatehuoneen perälle ja tekisin niille oman huoneen sinne samalla khh voisi vähän pienentää... Makuasioitahan nämä on :)

  VastaaPoista