torstai 3. tammikuuta 2013

LVI-tarkistuksia

Eilen kävi KVV tarkistamassa LVI-urakoitsijan (Spigot) asennuksia. Ajattelin, että katsoo nopeasti läpi mutta lopulta siihen menikin 2h. Asiaan omistautunut kaveri, joskin muutakin rakentamiseen liittyvää juteltiin kun on juuri itsekin rakentanut.

Tarkistuksen lopputulemana KVV-vastaava kehui työn jälkeä ja löysi vain 3 huomautettavaa kohtaa:
* vesiputkien kannakkeen jossain kohdin liian harvassa (pitäisi olla n.60cm välein)
* viemäriputken tarkistusluukkuna muhvihaara, pitää vaihtaa tarkistusluukkuun
* alakerran MH:n tuloilmakanavan eriste ei mene seinän läpi, riskinä kondenssiveden valuminen seinään, voi korjata uretaanilla.

Eli LVI-asennuksen hyvällä mallilla, harmi ettei kattoläpiviennit kuulu LVI-urakoitsijan osuuteen.
KVV-vastaava kertoi varoittavan esimerkin miten hänellä meni pieleen IV-kanavaläpivientien asennus vesikaton läpi. Meillä ei ole vielä läpivientejä tehty mutta tuossa on taas yksi jännittämisen kohta lisää, toivottavasti menee hyvin koska meilläkin asennus tehdään etelähelsinkiläiselläkulttuurilla. Ellen löydä tuntityönä tekevää ammattilaista.

Muita asioita:
Kadonneet räystäslaudat löysin hangesta, pitänee ottaa ne sisälle kuivumaan jos nekin saisi kohta asennettua. Talourakoitsijalle soitin asiasta myös, jotta hoitaa laudat katolle. Kysyin samalla missä työmiehet on kun piti eilen tulla. Vastaus oli että laivassa, tulevat varmaan jo tänään raksalle käymään. Ja pyysin arviota kauanko heidän töissään menee vielä aikaa, toivottavasti ehtisi sellaista raapustamaan.

IV-kone tilattu (Enervent CG), tullee n. 3vk päästä.

Vastaavaa odottelen lomilta, pitäisi katsoa hieman marssijärjestystä ja korjauskohteet:
* yläpohjan "reunapalkki" on homeessa
* vesi valuu terassilta sähköputkien läpivientejä pitkin sisälle kellarikerrokseen
* teknisessä tilassa ei ole lattiassa kaatoa viemäriin päin (tasainen lattia)

3 kommenttia:

 1. Onko teillä muuten viilennys IV-laitteen kautta? Meinasin vaan että jos KVV-vastaava oli sanonut että MH:n tuloilmakanava pitää eristää, sitähän ei tarvitse eristää jos ei ole viilennynnystä. Hyvä juttu että teillä LVI työt tehty hyvin!!
  Ja jos teillä on aito konesaumakatto niin tekijät tekevät kyllä kartiot (=läpiviennit) niille, jos taas "feikki" (Classic) niin sitten pitää olla tarkempi asentajan. (konesaumakaton tekijäthän ei anna takuuta läpivienneille jos ei ole heidän tekemää kartiota)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mutta vahvasti epäilen että ei tule kartioita vaan on feikki.

   Poista
 2. hyvä jos tuli näin vähän huomautettavaa. kyllä vielä hyvä tulee. Mukavaa viikonloppua,

  VastaaPoista