lauantai 29. joulukuuta 2012

Parkettia

Pieni ihme on tapahtunut: katto etenee! Jani soitti suoraan katonrakentajille ja hepä olivat joutilaina ja tulivat tänään kattoa tekemään. Mikä sitten lienee syynä, ettei urakoitsija saanut heitä tontille. Liekö edes yrittänyt oikeasti.

Koska luotto urakoitsijaan ja hänen timpureihinsa on melko alhainen nykyään, niin olemme miettineet portaiden suhteen vaihtoehtoa B eli vaneriportaita betoniportaiden sijaan. Portaita ei siis edelleenkään ole aloitettu ja timpureiden ammattiylpeyden puutteen ja motivaation tietäen olen erittäin skeptinen, että ne lähiaikoina saataisi edes alulle, saati valmiiksi ja sellaisiksi kuin haluamme ne. Saimme tänään käydä naapurilla   katsomassa hänen vaneriportaitaan ja se vahvisti omaa tunnetta siitä, että sellaiset olisivat erittäin varteenotettava vaihtoehto. Portaat olivat aivan samanmalliset kuin mitä meille tulee. Ne olivat oikein kauniit ja tuntuivat tukevilta. Ulkonäöltään ne eivät poikkea pinnoitettuista kiviportaista. Kiitos kovasti naapurille, että saimme tulla katsomaan!

Ihastuin myös naapurin parkettiin, joka oli yksisauvaista valkolakattua (vai -öljyttyä) tammea. Sellaisesta olen itsekin haaveillut. Surffailin tässä vastaavia parketteja ja näistä tilasin näytteet:

Parador Trendtime 4  Tammi Living valkoöljytty viisteinen parkettiParador Classic 3050 Tammi Living valkomattalakattuNaapurin parketti on Timberwisen. Ilmeisesti tämä harjattu ja valkolakattu Classic:

Hän sanoi, että parkettiin tulee helposti kolhuja. Paradorin Trendtime 4 -parkettia löytyi Valkoinen Harmaja -blogista ja he ovat ilmeisesti olleet siihen  oikein tyytyväisiä. Kauniilta näytti kuvissa. Se voisi olla meillekin hyvä. Katsotaan kunhan näytteet kotiutuvat. Meille tulee parkettia olohuone-ruokatilaan ja aulaan. Lastenhuoneisiin laitamme suosiolla laminaattia. Alakerran makuuhuoneen ja työhuoneen lattiamateriaalit ovat vielä vähän auki.6 kommenttia:

 1. Meillä on juurikin tuo parketti uudessa kodissamme. Hankimme sen erikoisparketti.fi verkkokaupasta. Kuvia näet viimeisestä kirjoituksestani ainakin muutaman. Asennuskuvia elokuulta 2011 ei tuolla blogissani ole, kun vuodatuksen kaatumisen aikoihin kaikki kuvat katosivat. Parketti on kaunis, mutta kuten parketit aina, niin paljon käytetyissä tiloissa tulee väkisinkin kolhuja ja viisteet on monessa paikoin aika hankalia pitää puhtaana. Meillä olohuone, ruokailutila ja keittiö on yhtä tilaa ja parkettia tuli siis myös keittiöön, niin siellä sen puhtaanapito on haastavinta. Mutta tämän kyllä tiesinkin jo etukäteen. En vaan halunnut keskelle huoneita mitään jakolistoja ja siksi otimme tietoisen riskin. Asennusvaiheessa kannattaa tosissaan antaa parketin ensin "totutella" sisälämpöön, sillä sekä parketti että laminaatti elävät melkoisesti eli lämmityskaudella kutistuu ja kesällä taas laajenee.

  VastaaPoista
 2. Teillä näyttää vastoinkäymisiä olevan ihan riittämiin, joten toivottelen onnea ja jaksamista projektiin. Lattian voisin minäkin ostaa hyvästä alesta ennakkoon jos sopiva kohdalle sattuisi. :)

  VastaaPoista
 3. Ei nuo lautaparketit lapsiperheen kulutusta kestä. Lattiaan liimattava mosaiikkiparketti on kestävä valinta, jota voi hioakin tarvittaessa. Jos taas haluaa lautaparketin tyylin, niin sitten hyvälaatuinen laminaatti on parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
 4. Tammihan nyt joka tapauksessa on kovaa puuta, se on ajatonta ja ihanaa, eihän oikeassa puussa pienet kolhut mitään haittaa. Tosin onhan se aika inhaa, kun ensin kiiltävän kolhuton lattia saa vuosien mittaan kolhuja ja naarmuja. Mutta se on puun luonne. Meidän entisessä asunnossa oli tammiparketti, jonka edelliset omistajat olivat hioneet, ja se oli kyllä tosi hieno ja siisti. Verrokkina eteisessä oli paikka josta ei oltu hiottu, ero oli suuri, ihmeitä oli saatu hionnalla aikaan. Ymmärtääkseni tavallista parkettia pystyy hiomaan pariinkin kertaan.
  Noista viistereunaisista laudoista, meillä on mökillä lautalattia ja lautojen reunoissa on viisteet, ja kyllä se lisää moppauksen vaivaa jonkin verran... Olen välillä oikein ärsyyntynyt niihin keittiön kohdalla, ja uhannut laatoituksen asentamisella. Ruokatahrat uppoavat "ihanasti" sinne viistettyjen lautojen väliin...
  Teilläkin on valintojen aika, itse olen niihin jo ihan kyllästynyt enkä mielellään haluaisi valita enää mitään. Päätökset eivät ehkä ole enää ihan priimaa laatua: No tuo on varmaankin ihan hyvä. No otetaan entten tentten vaikka tuota. Suustani on päässyt jo monta kertaa jopa sekin lause, mitä en olisi ihan ikuna uskonut sieltä kuultavan: Ihan sama.

  VastaaPoista
 5. Meillä on viistereuna parketissa, eikä mitään ongelmia puhtaanapidon kanssa. Viiste ei siis erityisemmin kerää likaa.voisiko olla eroa viisteissä, niidennleveydessä ja syvyydessä, tiedä sitten.

  VastaaPoista
 6. Varmastikin niissä reunoissa on eroja, ja lautalattiassahan on joka ikisen laudan välissä rako, joka vielä vuodenaikojen ja kosteuden vaihtelun mukana elää. Mukavan näköinen se viistereuna joka tapauksessa on!

  VastaaPoista