sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Viikon saldoa kuvin

Maalämpöpumppu asennettu

Seinät on tasoitettu ja katot koolattu


Takka paikallaan


Kylpyhuoneeseen on valittu laatat

9 kommenttia:

 1. Eikö kaukolämpö ollut saatavilla ? Mikä on muuten huonekorkeus ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kaukolämpökin ollut saatavilla, mutta eipä se olisi sen halvempi ollut ja käyttökustannuksethan ovat viime aikoina vain nousseet kaukolämmössä.

   Huonekorkeus on molemmissa kerroksissa 270cm

   Poista
 2. Ihana takka! Ja hyvältä näyttää muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Eikö passiivitaloon olisi ollut kevyempää ja edullisempaa lämmitysjärjestelmää tarjolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta että maalämpö on hieman ylimitoitettu passiivitaloon. Pohdimme kovasti lämmitysjärjestelmää, mutta maalämpöön kuitenkin päädyimme. Eipä ne muut olisi sen edullisempia olleet, kun ottaa huomioon käyttökustannukset. Jos olisi ollut omia puita niin ehkä sitten , mutta kun ei ole. Meillä maalämpö on sinänsä helppo, kun kaivoa ei tarvinnut porata kovin syvälle.

   Poista
 4. Mun mielestä teitte hyvän valinnan kun otitte maalämmön, vaikka olisi kuinka passiivitalo niin kyllä sinne kunnon lämmitys kannattaa laittaa. (kiva meinaan rakentaa 500ke talo ja sitten lisäillä jotain sähköpattereita kun lapset palelee, näitäkin on...) Ja meillä olisi kanssa ollut kaukolämpö tontin vieressä mutta maalämpö tuli silti, ei tartte olla pelkästään paikallisen energiayhtiön kanssa naimisissa. (paitsi sähkön siirtohinnan osalta)

  VastaaPoista
 5. Hieno takka, onko se olohuoneessa? Miksi viereinen ikkuna on lättänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On olohuoneessa. Tuo ikkuna on korkealla, jotta olohuoneen voisi sisustaa helpommin (en halua sohvaa ikkunan tielle). Sen vieressä on pariovet, joissa lasia maahan saakka ja vastapäisellä seinällä paljon ikkunaa.

   Poista
  2. Hehheh, lättänä, eikös tuollaiselle lättänälle ikkunalle ole semmoinen herkullinen arkkitehtuuritermi olemassa kuin sakraalinäkymä.

   Meilläkin on jokunen lättänä ikkuna. Yksi suosikeistani on lastenhuoneen ikkuna joka on leveä, kapea ja korkealla. Sen näkymä ohittaa pihan tapahtumat ja siitä näkee suoraan metsään. Se on kuin taulu.

   Btw, ainakin mulla näkyy bloggerissa enemmän teidän tekstejä (Pillit pussiin) kuin tässä itse blogissa. Onpas käänne... tsemppiä tsemppiä.

   Poista