lauantai 12. tammikuuta 2013

Kylpyamme

Meille tulee näillä näkymin kaksi kylpyammetta eli molempiin kerroksiin omansa. Yläkertaan tulee ihan perusamme, sellainen muurattava. Alakerran kylpyhuone on haastavampi, sillä tila on kapea. Ajattelimme, että omilla jaloilla seisova amme olisi kevyemmän oloinen kuin tuollainen muurattava. Leveyttä saa olla ihan maksimissaan 800mm. Noron Sand olisi kapea 718mm, mutta se on alle 1600mm pitkä. Mieluummin saisi olla 1800mm. K-raudassa kokeilimme Westerbergsin Deep R1800 ammetta ja se oli hyvän tuntuinen. Leveys on siinä juuri tuo 800mm. Täytyy miettiä kumpi on tärkeämpää, leveys vai pituus. En ole oikein löytänyt muita varteenotettavia malleja.

Noro Sand


Westerbergs Deep R1800


Tänään oli muuten yhdeksän (!!!) miestä raksalla paiskimassa hommia. Antaa toivoa siitä, että talo etenee. Kivasti onkin jo sisäseinät levytetty ja tasoitettukin lähes kokonaan. Nyt pitäisi päättää kylpyhuoneiden laatat, sillä pian niitä saa alkaa jo laittaa seiniin. Lattialaatat on ostettu ja ensimmäiset päässeet jo lattiaankin teknisessä tilassa maalämpöpumpun paikalle. Ensi viikolla on kaivon poraus. Sormet ja varpaat ristiin, että kaivo saadaan porattua.

7 kommenttia:

 1. Yhden ukon palkkakulut arviolta 5000 euroa/kk. Yhdeksän ukkoa tarvii rahaa 45000 euroa/kk. Levytysten ja tasoitusten olisi syytä tapahtua aika nopeasti tuolla miehityksellä.

  Me tehdään 2-kerroksinen passiivikivitalo ja työmiehiä on tulossa 2-3. Tavoite saada valmiiksi noin vuoden sisällä aloituksesta (poislukien pihatyöt jotka tehdään heti perään).

  VastaaPoista
 2. Meillä oli sama ongelma, ammeen pituus oli ongelma eikä leveyttäkään ollut liikaa... Päädyttiin Novitekin poreammeeseen, ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä, etenkin jälkikasvu tykkää poreammeesta.

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea näitä ammepohdintoja sekä itse tekstistä että kommentista. Meillä on ihan sama ongelma juuri kohdalla tilanahtauden suhteen ja kun sen ammeen pitäisi vielä näyttääkin edes kohtuuhyvältä, eikä hintaakaan saisi olla ihan miljoonasti. Monissa ammeissa on ongelmana se ettei niitä ole suunniteltu kovin pitkille ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuo 16.43 kommentoija - kannattaa "testi-istua" nuo ammeet. Ulkomitta ja istuinmukavuus eivät kulje käsi kädessä. Sisämitan kapeus voi myös olla hyvä asia, vettä säästyy kun ammeen 'jalkopää' ei ole kamalan leveä.

   Poista
 4. Millä te olette lämmittäneet sitä taloa ja hoitaneet kosteudenpoiston? Meinaan noista tasotetöistä tulee niimaan perusteellisesti kosteutta. Kestävät myös kauan kuivua jos ei ole kunnolla lämpöä.

  Ootteko tarkistanu myös lattian kuivuuden ennenkuin alatte lattialaattoja lätkimään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivurit ovat nyt puhaltaneet pari kuukautta yötä päivää, huippuimuri toivottavasti auttaa asiaa. Ensi viikolla saadaa toivottavasti lattialämmitys vihdoin päälle. Lattiasta on laatoitettu vain maalämpöpumpun paikka, muuten odotellaan vielä pidempään, että ehtii kunnolla kuivua. Mitattu kyllä on.

   Poista
 5. Ihana selkeälinjaisia ammeita. Itekin jäin jossakin vaiheessa tuota ammetta miettimään, muksut tykkäis varmasti!
  Blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista