keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Lisää vauhtia

Eilen oli hyvä palaveri urakoitsijan kanssa. Käytiin läpi tehtyjä ja tekemättömiä töitä. Kysyin olisiko mahdollista ottaa lisävoimaa raksalle, esimerkiksi Ravo tai muita. Jotenkin pitäisi saada lisää vauhtia hommiin että päästäisiin muuttamaan, kuitenkin kaikki lattiapinnat, väliovet, kalusteet, sähköt, iv-kone, lämmöntuotto, valot yms. pitäisi vielä tehdä.

Urakoitsija lupasi keskustella työmiesten kanssa josko heidän urakkaa pienennettäisiin ja otettaisiin ulkopuolista lisätyövoimaa raksalle. Iltapäivällä hän soitti ja sanoi että jos annan hänelle aikaa ensi viikkoon tehdä seiniä (tasoitus, kipsilevyt) ja jos ei ole silloin vielä valmista niin voin ottaa apuja. Hyvä hyvä!

Urakoitsija huomautti myös Skaalan ovista, sanoi etteivät ole ihan priimaa kun esimerkiksi parioven välissä ei ole lainkaan säätövaraa. Voi olla että kosteus sisällä ja ulkona on tuon aiheittanut mutta kun läheltä katsoi ovoa niin ei ole ihan priimaa tavaraa. Urakoitsija soitti Skaalalle ja lupasivat soittaa takaisin mutta ei kuulemma soittaneet. Toivottavasti asia kuitenkin selviää.

Eilen laatoittajan kanssa tehtiin viimeinen kynnys, tänään sähkäri laittoi ryhmäkeskuksen sisälle ja urakoitsijan työmiehet olivat tehneet koolauksia aulaan. Koolauslautoja onteloon lyödessä yhdestä ontelosta oli tullut vedet seinille, eivät olleet ennen valuja käyneet läpi onteloiden päätyä (poranneet reikiä), jotta vedet olisi saatu pois jo silloin. Pitää soittaa urakoitsijalle huomenna että käyvät kaikki ontelot läpi.

Muuten tasoitus on edennyt ihan hyvällä vauhdilla, urakoitsijalla oli ainakin aamulla 4 miestä hommissa (tai sitten se neljäs tuli vaan tsekkaamaan työmaan koska oli puhetta että vkloppuna tulisi lisää porukkaa auttamaan, venäläisiä kuulemma). Laatittajan mielestä ihan hyvää tasoitusjälkeä ovat tehneet.

Eilen mitattiin myös teknisen lattian kosteus ja kosteus huiteli vielä 80-100 välillä (paikoin alle 80), joten laatoitamme vain maalämpöpumpun alta. Silloin lattia vielä pääsee kuivumaan ja maalämpöpumpun altakin kuivaa jonkin verran laatoitusalueen reunoilta. Toivottavasti lattia lähtee kuivumaan lattialämmityksen myötä vauhdikkaammin. Ihmeellisen kosteaa, kuitenkin lämpöpuhallin on ollut 2kk teknisessä tilassa puhaltamassa. Muualla huoneistossa lattian kosteus huiteli 100-120 paikkeilla, montakohan viikkoa menee ennen kuin putoaa sinne alle 80:n?

5 kommenttia:

 1. Aika monella näyttää olevan tänä vuonna hitaasti kuivuvaa betonia tuo lattialaatta...
  (juujuu, iso osa betonin vedestä sitoutuu kidevedeksi ja vain pieni osa on "märkää" eli vaatii kuivumista, mutta se ylimääräinen "märkä" ei ole viime syksynä tainnut kuivua ollenkaan... periaatteessahan mitä hitaammin betoni kuivuu, sen parempaa siitä tulee)
  Kyllä viime kesän ja syksyn pikkeukselliset ilman näkyvät ihan suoraan näköjään.
  Meillä lattia on kuivunut "vasta" 1v8kk eikä varmaan alle kahden vuoden edelleenkään ehditä lattiaa laittaa ;-)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin muutto siirtyi melkein 2kk lähinnä juuri tuon betonin kuivumattomuuden takia...

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oltaisiin aivan pulassa ellei fiksu mieheni olisi tajunnut tilata lattian materiaaliksi pikabetonia. Nimittäin senkin kuivuminen meni ihan tipoille! Ja meillä on kuitenkin ollut lattialämmöt päällä jo jonkin aikaa.Yläkerran laatta on kipsistä, sen kuivuminen käy onneksi nopeammin. Jos olisimme senkin valaneet betonista niin voi sentään, milloinkohan sitä pääsisikään pintoja lattiaan laittamaan...

  VastaaPoista
 4. Kannattaa hioa pinta betonivalusta pois, näin pääsee kuivumaan paremmin. Ellette ole jo niin tehneet. Kuivumisessa huoneiston tuuletus on oleellista. JOs lämpötila on korkea, mutta ei tuuletusta, niin ei kuivu hirmu nopeeta. Pakkaset kun paukkuu pihalla, niin myös kosteus haihtuu nopeemmin

  VastaaPoista
 5. Tuon Skaalan osalta kannattaa olla aktiivinen ja painaa päälle. Meilläkin melkoisesti laatuongelmia, jotka luvattu korjata. Katsotaan jos korjaus on edes mahdollista..

  http://raksahomma.blogspot.fi/2012/12/liukuovi-ikkunan-seikkailuista.html

  VastaaPoista