lauantai 5. tammikuuta 2013

Ei mene sanoma perille

Tänään vastaava teki tarkistuksen raksalla seuraavin havannoin:
* yläpohjan reunalista ei välttämättä ole homeessa vaan "sinistynyt" kosteudesta. Ehdotti puhallusvillojen laittamista, jottei kosteus kodensoidu muoviin
* ovet oikaistava, ei mene enää kunnolla kiinni. Ei ihme, painavat ovet ovat vain uretaanilla kiinni
* smyygeissä pitäisi käyttää kipsilevyn sijaan asiaan tehtyä levyä, joka ei homehdu kosteudesta

* yläpohjan SPU-levyjen saumat pitäisi tiivistää paremmin
* sähköputkien läpivienti väärin, pitäisi kaataa ulospäin, ei sisälle päin

Tuo viimeinen on urakoitsijan mielestä sähkärin vika kun oli merkinnyt reiän seinään. Yritin selittää että sähkäri merkkasi vain paikan, ei kulmaa miten mennään seinän läpi. Ja kyllä useamman talon rakentanut tietää mihin suuntaan ulkoseiniin tehdään läpiviennit jottei vesi tule sisälle. Sitten vielä väittivät että seinästä tuleva vesi on kondenssivettä. Totesin että tuskimpa kun tulevan veden määrä on verrannollinen ulkona satavan veden määrään.

Mutta ei mennyt viesti perille kun olivat näemmä levyttäneet seinän kipsilevyllä vaikka nimenomaan kielsin. Muutenkin on aistittavissa asennevammaa kun olen heidän mielestään kaikessa väärässä - taidan valittaa liikaa. Pitäisi olla jonkinlainen poliitikko, jotta saisi sanottua asiat ilman että niistä vedetään herneet nenään. Eipä siinä, kyllä minuakin ärsyttäisi jatkuva syynääminen ja valittaminen.

4 kommenttia:

 1. No nuo ei ole kauhean pahoja asioita ja kuitenkin helposti korjattavissa. Mielestäni teillä on nyt juuri oikea asenne, teidän rahat kyseessä ja teidän perheelle rakennetaan taloa niin TE saatte sanoa asioihin viimeisen sanan.
  Muuten noista portaista sen verran että niiden valaminen ei ole mikään kovin iso tai vaikea juttu, mutta jos annatte urakoitsijan tehdä kun kerran kuuluu urakkaan niin pyytäkää vastaava mestari tarkistamaan muotti ja raudoituksen ennen valua. (valmisportaat on huomattavan kalliit ja betonista tulee varmasti tukevimmat) (tuo muotin tarkistus sen takia että mitat yms on varmasti oikein, jälkeenpäin tosi vaikea korjailla portaita)

  VastaaPoista
 2. Se on kai joku perusjuttu ettei tietylle ihmistyypille nätisti sanomalla mikään hoidu ja kun viimein suutut, ei kellään ole enää kivaa ja sitten kyräillään kun olit niin ilkeä ja sanoit pahasti ;)

  VastaaPoista
 3. Ottamatta sen tarkemmin kantaa tähän yksittäiseen hankkeeseen, niin aika moni raksaaja karttaa omakotityömaita juuri tämmöisistä syistä johtuen.

  Kun rakennuttajalla on omat rahat kiinni, niin kaikki asiat ovat melko teatraalisia... "yläpohjan reunapalkki on homeessa", kun ilmeisesti on kyse täysin harmittomasta jonkun laudan värjääntymisestä.

  Jos joku läpivienti on hieman väärässä kulmassa, niin ei siitäkään tarvitse nalkuttaa. Sattuu sitä paremmissakin piireissä ja ongelma on helposti korjattavaissa tiivistämällä se läpivienti. Jos seinää pitkin vesi valuu sateella, niin kannattaa keskittyä siihen ongelmaan.

  Jne... kyllä omaisuudestaan saa tarkkana olla, mutta "besserwisseröinti" kyllä tappaa raksaajien motivaation.

  VastaaPoista
 4. "* smyygeissä pitäisi käyttää kipsilevyn sijaan asiaan tehtyä levyä, joka ei homehdu kosteudesta "

  ööö... siis puhutaan sisäpuolen "smyygeistä". Mistäköhän levystä oikein puhutaan kun kipsilevy ei kelpaa?

  Ja mistä siihen "smyygiin" niin paljon tulee kosteutta, että kipsilevy homehtuu? Kannattaisiko tiivistää ne ikkunanpokat?

  VastaaPoista