tiistai 17. heinäkuuta 2012

Vähän epäilyttää

Tänään raksalla porattiin reikiä pystyteräksille mutta ei anturaan saakka kuten rakennesuunnittelija oli ohjeistanut. Urakoitsija kertoi että oli puhunut rakennesuunnittelijan kanssa ja kellarin lattiatason alapuolelle ulottuvat reiät pitäisi riittää. Urakoitsija sanoi että rakennesuunnittelija on lomalla tämän viikon mutta että rakennesuunnittelija laittaisi vielä sähköpostilla minulle vahvistuksen asiasta.

Saa nähdä kuinka käy, vähän epäilyttää mutta ehkäpä ammattimiehet osaavat asiansa. Pelkään vaan että nyt hutkitaan että urakka etenisi ja edessä on vielä pahempia ongelmia. Ärsyttää, varsinkin kun rungon pystytys näytti menevän vauhdilla jo hetken ennen kuin tämä raudoitushässäkkä tuli.

Vastaava tulee lomalta perjantaina ja tarkistaa korjatun raudoituksen. Urakoitsija toivoi että saisi maksun jo ennen perjantaita kun on tähän mennessä maksanut raudat ja betonit. Laskunkin sain, maksetaan kun saan rakennesuunnittelijalta vahvistuksen että voimme edetä asiassa ja vastaava hyväksyy perustukset. Vastaava sanoi että myös rakennesuunnittelija voi käydä tontilla tarkistamassa raudoitukset mutta ei taida käydä jos on tämän viikon lomalla.

Vieläkin ihmettelen miten rakennesuunnitelmissa oli sellainen kömmähdys radoitusten osalta että pystyteräkset puuttuivat ei-maanpaineseinältä ja ettei rakennusvalvonta (rakennukuvia hyväksyessään), vastaava tai urakoitsija kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Omituista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti