maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kerta kiellon päälle

Eipä olekaan maaurakointishow ohitse. Tänään tipahti lasku kakkosurakoitsijalta. Välihuomautuksena, että ensimmäinen urakoitsija sanoi, että hoitaa kyseiset loput maatyöt hintaan 1500€. Kakkosurakoitsijan lasku: 6700€. Minusta aika selvää, että ensimmäinen urakoitsija on rahastanut meitä jo etukäteen tekemättä jättämistään töistä. Jani laittoikin viestiä urakoitsijalle, että hän on meille velkaa  3500€ (erotuksesta vähennetty putket). Urakoitsija kimpaantui ja kielsi ottamasta enää ikinä yhteyttä. Kaipa tässä on lähdettävä perimään rahoja oikeuden kautta sitten. Kuluttajaneuvontaanhan otin yhteyttä jo kuukausi sitten.

Ei jaksaisi enää yhtään näitä jatkuvia tappeluita ja takapakkeja. Kyllähän me tiesimme, ettei rakentamisessa kaikki mene aina suunnitelmien mukaan, mutta tuntuuko vain vai onko meillä oikeasti ollut huonoa tuuria enemmänkin mukana?

1 kommentti:

  1. Kyllä se proseduuri yleensä menee niin, että ensin annetaan mahdollisuus ihan itse korjata ja tehdä loppuun oman työnsä. Jos ei sitä tee, sen jälkeen uhataan, että työt tehdään jonkun toisen toimesta ja laskua tulee sitten perästä.

    Näin tässä on nyt kait tapahtunutkin, ja joku juristi varmaankin osaisi neuvoa mitä nyt kannattaa oikeasti tehdä. Ja onko vasta puolella ylipäätään mitään mahdollisuuksia suoriutua mahdollisista korvauksista? Jotain osviittaa saa esim. www.inoa.fi -sivuilta jos sattuisi olemaan viimeiset tilinpäätöstiedot ilmaiseksi näkyvillä. Ja jos niistä ilmenee, että yritystoiminta on ihan kiikun kaakun muutenkin, niin voitto oikeudessa ei välttämättä tuo yhtään euroa teille, jos vastapuolen firma meneekin huppelis.

    Harmillista että tässä on nyt käynyt näin, eli on tässä huonoa tuuria nyt ollut urakoitsijan valinnassa, kun ei tällainen etukäteen laskutus ja hommien kesken jättäminen mielestäni kovin tyypilliseltä yrittäjätoiminnalta kuulosta.

    VastaaPoista