lauantai 14. heinäkuuta 2012

Hommat seisooMitään ei ole taas tapahtunut kolmeen päivään tontilla. Tuleekohan tästä vielä talo?

9 kommenttia:

 1. Kyllä varmaan, mutta tuskin jouluksi -12. Tästä kommentoinnin jo aiemmin. Että aikataulunne oli liian tiukka.

  Ei kai teillä ole sama urakoitsija kuin villa painajaisessa?

  Pitäkää jäitä hatussa ja malttia!

  VastaaPoista
 2. En löytänyt yhteyksiä Villa painajaisen urakoitsijoihin, mutta totta on se, että näissä rakentamispuuhissa epäonnistuneetkin ovat kovasti yrittelijästä porukkaa kuitenkin. Eli kun firma menee huppelis, heti on uusi pystyssä, eri nimellä ja taustahenkilöt hiukan eri kokoonpanoilla. Näitä uudelleen syntymisen kuvioita on hiukan selostettu tuolla Villa painajaisen blosissakin.

  En tiedä Googletinko oikein, mutta johtaako Janarin historia joulukuussa 2009 perustettuun yksityiseen elinkeinon harjoittajaan? Jos meni arvaus oikein, niin hiukan on tuore yritys vielä tällä hetkellä. Tosin kait sitä aina aloittelevillekin yrityksellä pitää suoda mahdollisuuksia kerätä referenssejä. Itse kylläkin tarkistan referenssien riittävyyden ja toiminnan historian pituuden jo ennen tilaamista, sekä lisäksi tämän hetkiset maksusuoritukset eli onko verot ja muut lakisääteiset maksut maksettu. Tähän on hyvä työkalu www.tilaajavastuu.fi, muita pintapuolisen tutkiskelun hyviä linkkejä (googlen lisäksi) www.inoa.fi ja www.ytj.fi

  VastaaPoista
 3. Kyllä siitä vielä talo tulee, jaksakaa jatkossakin olla tarkkoja ja ottakaa paljon valokuvia :) Kannattaa selvittää ettei urakoitsijan vastuu vähene jos autatte/teette hänelle kuuluvia töitä (puratte, korjaatte...).

  VastaaPoista
 4. Nyt kun on tullut lunta tupaan ja luottamus urakoitsijaan varmasti heikentynyt, kannattaa vaatia heiltä suunnitelma miten asia tullaan viemään kunnialla tästä eteenpäin. Ainakin urakoitsijan asenteen (suunnitelmien noudattamiseen) on muututtava. Järjestäkää vaikkapa työpalaveri jossa paikalla vastaava mestari, urakoitsija ja mieluiten vaikka talomyyjäkin. Käytte rauhassa läpi tilanteen ja suunnittelette jatkon yhteisesti. Muutaman päivän viivytys ei merkitse mitään.

  VastaaPoista
 5. Jaksamista, meillä pohditaan mitä pystytykseen kuuluu ja mitä ei. Ai sopimus, ei meillä mitään sellasta........
  -Milla

  VastaaPoista
 6. Pari päivää sinne tänne ei tunnu missään tämän kokoisessa projektissa...tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Joo, ei se pari päivää sinne tänne mitään, mutta kannattaa ottaa huomioon sisäänmuutoajankohtaa pohtiessa...Eli joka vaiheen keston kerrotte vähintään kahdella, sitten alkaa olla sisäänmuuttopäivä lähellä. Näin se vaan useimmiten rakentamisessa menee.

  VastaaPoista
 8. Eihän se pari päivää sinne tai tänne tosiaan mitään muuta, mutta kun meidän projekti on yhtä odottamista ja takkuilua, niin jokaisena päivänä kun ei mitään tapahtu, pelkää että enää ei tule mitään tapahtumaankaan. Olemme ihan varautuneet siihen, että emme ehdi saada taloa valmiiksi helmikuun loppuun mennessä, jolloin meidän on muutettava pois nykyisestä kodistamme.

  VastaaPoista