keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Seinän purku aloitettu

Eilen illalla yritin tavoitella urakoitsijaa mutta ei vastannut puhelimeen. Pelkäsin tietty pahinta vaikka Passiivikivitalojen Antti rauhoittelikin eilen ettei aikaisemmin ole ongelmia ollut. Yöllä en saanut unta kun pelkäsin pahinta, aamulla kävin sitten heti 8 jälkeen työmaalla katsomassa onko ukot paikalla ja korjaaminen aloitettu. Ei ketään. Yleensä tulevat klo 7.30 työmaalle.

Yritin aamulla saada taas urakoitsijaa kiinni, vastasi ja kertoi että kirvesmiehelle tuli "musta mieli" tästä raudoitushässäkästä ja jäi sairaslomalle. Kurjaa, sanoin että voin kyllä tulla auttamaan että saadaa homma taas raiteille. Kysyin saadaanko me vielä talo tästä aikaiseksi ja Janar tuumasi että eiköhän, soittaa kirvesmiehen takaisin tontille. Hienoa!

Lähdin itse etukenossa purkamaan seiniä auttaakseni ja täytyy sanoa että uretaanille (saumoissa) kiinnitetyt eps-harkot ovat TODELLA lujasti kiinni. Eikä ollut edes uretaaniliimaa. Mattoveitsestä oli apua mutta kyllä harkot silmin nähden kärsivät purkamisesta, toivottavasti niitä voidaan vielä käyttää. On kyllä ihan hyvä että seinä puretaan koska harkkoihin aukkojen leikkaaminen (oviaukot, ikkunat) suoraan seinästä oli pudottanut aika paljon "eps-purua" ja kappaleita valutilaan ja tuskin olisi edesauttanut seuraavan valun lujuutta. Siellä oli myös jonkin verran pieniä betonilohkareita. Pitää imuroida purut ja pölyt kun raudoitusreiät on porattu betoniin.

Janar myös harmitteli että rakennekuvissa oli ollut puutteita (ei-maanpaineseinän raudoitustiedot puuttuivat) ja kirvesmies oli tulkinnut kuvista millä vahvuudella raudoitus tehdään. Kumpa olisivat soittaneet rakennesuunnittelijalle jos epäselvyyksiä oli eikä menny muiden kohdeiden mukaisilla raudoituksilla. Tai edes sanonut minulle kun työmaalla joka päivä olen.

Myös Passiivikivitalojen Antti oli soittanut Janarille kun olin niin huolissani korjaamisesta. Mielestäni varsin esimerkillistä asiakaspalvelua jos myyjä soittaa urakoitsijalle vaikka eivät samaa firmaa olekaan.
Eiköhän tämä tästä, hieman ihmettelen miten meidän rakentaminen voi olla tällaista tervassa juoksua, jatkuvasti jotain hämminkiä.

3 kommenttia:

 1. Huh...teillä on tuota tervanjuontia jatkunut. Voimia teille jatkoon! Toivottavasti vastoinkäymiset loppuivat tähän.

  VastaaPoista
 2. Onpa tosiaan ollut melkoinen aloitus tälle viikolle. Purkaminen on varmasti rakennustyömaalla jo henkisesti hyvin raskaasti otettava juttu kaikille siellä oleville. Mutta eiköhän tästäkin kuitenkin yli päästä, eli on ainakin selvät sävelet sen suhteen, että miten tästä nyt edetään?

  On se talonrakentaminen sitten vaan aika kovaa hommaa. Varsinkin silloin, kun kaikki ei mene ihan "niin kuin elokuvissa" ja aina ekalla kerralla oikein.

  Mutta anyway, tsemppiä - asiat etenevät kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Itseä lähinnä mietityttää, että onko teillä ketään joka koordinoi projektia kokonaisuudessaan? Ymmärsin ettei teillä ole aiempaa kokemusta, joten jäin miettimään asiaa. Tsemppiä ja paljon, paljon parempia päiviä tulevaan!

  VastaaPoista