tiistai 10. heinäkuuta 2012

Raudoitus puutteellinen ja korjattava

Passiivikivitalojen rakennesuunnittelija vastasi nopeasti ja tuomio oli: "Mikäli raudoitukset poikkeavat kuvista, tulee mitoitustarkastelut tehdä uudelleen. Pystyraudoitus T10 k150 ei riitä maanpaineelle. Riittävä raudoitus pystyyn 2 kpl t10 k150. Vaakaterästys maanpaineseinille minimissään 2 t6 k300 tai 2 t6 k200 tai 2 t8 k400. Ei maanpaineseinä 2 t8 k400 pystyyn, 2 t6 k300 vaakaan."

Sillä lailla. Ja kun minä kysyin moneen kertaan urakoitsijalta ennen valua että onko raudoitus nyt OK, vastaus oli että on. Kun valu oli tehty niin huomautin pystyraudoituksia laitettaessa että heillä on liian ohuet raudat, rakennesuunnitelmassa 2 T12 k200, johon kommentoivat "pommisuojaako rakennat".

Nyt rakennesuunnittelijalta on siis saatu vahvistus että korjaus tarvitaan ja laitoin tiedon myös urakoitsijalle.Oletin että korjaustoimenpiteisiin olisi heti ryhdytty mutta työmaa oli tyhjä. Pieni paniikki iski, soitin Passiivikivitalon Antille (suositteli aikanaan Janaria urakoitsijaksi) että onko kyseisen urakoitsijan kanssa ollut koskaan ongelmia, pakeneeko paikalta kun tulee isoja korjauksia tehtyjen virheiden vuoksi. Antti rauhoitteli ja kertoi ettei aikanaan aikaisemmin ole ollut mitään ongelmia.
Ja lupasi vielä soittaa urakoitsijalle, joten eiköhän tämä tästä.

Joka tapauksessa alakerran puoleen väliin kasatut harkot ja raudoitukset pitää nyt purkaa. Se on helppoa kun niissä ei ole vielä valua. Sen jälkeen korjattava terästys on tehtävä poraamalla reiät anturaan asti ja varmistettava terästen kiinnittyminen injektoimalla kemiallisella massalla. Sitten voidaan taas lähteä latomaan alakerran harkot takaisin. Selvittäiskö 3 viikon lisätyöllä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti