keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Anturan korot pielessä

Tänään kirvesmiehet palasivat 2 viikon lomalta ja ensimmäiseksi piti poistaa anturoista muotit. Siihen meni käytännössä n.6h. Samaan aikaan alkoi sokkelin teko eli bitumikermi anturan päälle ja eps-harkkoa latomaan. Pientä ylimääräistä vaivaa ja virheherkkyyttää lisää anturan porrastus, se oli tiedossa jo anturan valussa. Tänään kun eps-harkkoja ladottiin anturalle niin huomattiin että anturan korko on osassa paikkaa pielessä. Ou-jee.
Jos omistaisin laserin milla korkoja mitata niin ehkä olisin ennen valua tuon tarkistanut.

Eikä siinä vielä kaikki; rakennesuunnittelijalla oli korot eri kuin mitä tontilla todellisuudessa on ja rakennekuvat tarjosi maanpaineseinään kolmea harkko (3x30cm) sokkelikorkeudeksi. Pitkään sain vakuutella kirvesmiehelle että kahdella mennään koska lattian korko näkyy kalliossa eikä vaihtoehtoja ole.

Anturan korkovirhe (~3cm) ei sinänsä ole katastrofi koska eps-harkkoa antaa aika paljon anteeksi koska sitä on helppo sahailla oikeaan korkoon. Ei tarvitse kovin järeää työkalua kuten betoniharkkoon (onneksi kantavan väliseinän antura oli oikeassa korossa). Ja kiiloilla ja urataanilla saadaan varmaankin sokkeli oikeaan korkoon. Perjantaina rakennusvalvonta tulee tekemään sijaintitarkistuksen, luulisin että katsovat sokkelin koron myös.


Anturan korkovirhe ei ainakaan kuvassa näy.
 
Tänään kirvesmies kävi kierroksilla kun huomautin vaakaterästyksen puuttumisestä ensimmäisen harkkirivin jälkeen ja paine nousi huippuun kun vaadin läpivientejä valmiiksi radonputkelle ja vesiputken suojaputkelle. Piti oikein kutsua putkari paikalle tilannetta katsomaan. Teräkset "uitettiin" väliin mutta nyt yhdestä kulmasta puuttuu teräksen taivutus. Toivottavasti ei haittaa.
Teräkset pitäisi oikeasti vaivuttaa mutta jälkikäteen "uitettua" ei oikein voi

Päivän lopputulos 25 työtunnilta (10h x 2,5 kirvesmiestä):

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti