maanantai 15. elokuuta 2011

Pohjapiirustuksen vaiheita

Olohuoneen seinää on koristanut huhtikuusta asti kymmeniä erilaisia pohjapiirustusversioita, joita olemme itse piirtäneet joko ihan päästämme tai jonkin olemassa olevan pohjan perusteella. Eri talofirmojen kirjoja on selattu tuntikaupalla. Nuo talokirjat meiltä löytyi jo kotoa, sillä ollaan jo jonkin aikaa haaveiltu oman talon rakentamisesta. Suunnitelmat menivät kyllä ihan uusiksi, sillä ostamamme tontti on jyrkkää rinnettä ja me tietenkin olimme ajatelleet ihan muuta kuin rinnetaloa. Toisaalta tuon rinteen asettamat rajoitukset meidän tapauksessamme on varmasti ihan positiivistakin, sillä nytkin pohjan pohtimiseen meni sellaiset 4 kuukautta. Entä jos olisi ollut vielä enemmän valinnanvaraa?

Olemme myös käyneet katsomassa sekä myytäviä että rakenteilla olevia rinnetaloja, jotta olisi helpompi mieltää, miltä pohjat oikeasti näyttävät ja kuinka ne toimivat. Ajoimme eräänkin kerran lähes Kouvolaan asti katsomaan lupaavaa pohjaa. Olisimme varmaan päätyneet erilaiseen pohjaan, mikäli päätös olisi tehty ilman noita käyntejä. Ne ovatkin olleet iso apu suunnittelussa. Heinäkuun puolivälissä pohdintamme oli siinä vaiheessa, että olimme valmiit palkkaamaan arkkitehdin, Minna Savolaisen. Hän on suunnitellut myös viereiselle tontille rakennettavan paritalon ja sitä kautta tutustuimme häneen. Annoimme Minnalle piiitkän listan toiveitamme ja niiden perusteella hän piirsi meille ehdotuksensa. Pohjassa oli paljon hyvää, mutta päädyimme kuitenkin toteamaan, että tuossa Kouvolan lähellä käymässämme talossa oli meidän tarpeisiimme sitten kuitenkin se toimivin yläkerta ja sitä lähdettiin työstämään. Minnan piirtämä alakerta oli erittäin paljon meidän mieleen, mutta siihen täytyy tehdä joitakin muutoksia, jotta se sopisi yläkerran kanssa. Odottelemme parhaillaan uusinta pohjapiirustusta valmistuvaksi tällä tai ensi viikolla. Jännittävää!

7 kommenttia:

 1. Kävin lukemassa. Tsemppiä suureen projektiin!

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Tsemppiä projektiinne, mekin rakennamme taloa rinteeseen.. :)

  Jään seuraamaan urakkaanne.

  VastaaPoista
 3. Tulin tutustumaan :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän projektia.

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun kävitte osmankäämi ja Helena!

  VastaaPoista
 5. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektianne minäkin. :) Meidän tonttimme on loiva, 'ylöspäin' nouseva rinne, joka tosin ei enää niin rinne ole - Espoon kaupungin vaatimusten mukaisesti. Mutta rinnetalothan ovat ihania, tsemppiä teille suunnitteluun ja urakan alkuun saattamiseen!

  VastaaPoista