maanantai 15. elokuuta 2011

Alkumetreillä

Tässä sitä nyt ollaan, rakennusprojektin alkumetreillä. Huhtikuun puolivälissä tarjouksemme tontista meni läpi ja siitä asti on yritetty ottaa selvää rakennuttamisesta. Aloitettiin pohjapiirustuksen suunnittelulla ja sitä varten selattiin kymmeniä talokirjoja ja surffailtiin yhdellä jos toisella nettisivulla. Olen lukenut paljon rakennusblogeja ja yrittänyt ottaa opikseni toisten kokemuksista.

Internetin ihmeellisessä maailmassa on tullut muutenkin vietettyä aikaa projektin tiimoilta. Olemme yrittäneet selvitellä sopivaa vastaavaa mestaria ja muita ammattilaisia. Vaikealta tuntuu löytää varmasti luotettavat henkilöt. Olisi helpompaa, jos olisi valmiiksi jotain kontakteja.

Tähän mennessä on siis tapahtunut seuraavaa:

- tontin ostaminen
- tontti rekisteriin ja lohkomisen valmistelu
- arkkitehdin palkkaaminen
- pohjapiirustuksen päättäminen
- pohjatutkimus

Seuraavaksi pitäisi aloittaa kivitalofirmojen kilpailuttaminen. Ihanteellisinta olisi saada samasta paikasta koko urakka, mutta kaikkien firmojen kautta se ei ole mahdollista. Tarkoitus olisi, että itse osallistumme lähinnä pieniin sisätöihin, kuten seinien maalaaminen ja listojen laitto. Siispä tarvitsisimme rakennusprojektiimme luotettavan urakoitsijan.

Mutta tästä alkaa meidän taipaleemme rakennusblogien ihmeellisessä maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti