sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Plan A or plan B?

Olemme tässä viimeisen viikon aikana laskeneet budjettia uudemman kerran. Ei hyvältä näytä. Maatyöt syövät meillä kovasti budjettia, eikä tonttikaan ollut ilmainen. Välillä miettii, että olisi helpompaa asua jossain muualla kuin pk-seudulla, niin ei olisi mitään ongelmaa budjetin kanssa, kun tuon tontin hinnalla rakentaisi jo taloa aika pitkälle. Itse rakennusmateriaalit eivät ole niin hintavia kuin työ - ja siitä on niin vaikea tinkiä. Jani on laskenut auki saamaamme urakkatarjousta ja kyllähän siinä näyttäisi ilmaa olevan. Nyt yritetään saada samaan hintaan lisää sisältöä, jospa sitten oltaisi lähempänä budjetin riittämistä. Mutta voipi olla, että lasiverannasta ainakin on tingittävä. Ihan yksioikoista ei sekään ole, sillä lasiverannan pois jättäminen vaatii vesieristyksiä terassiin, kun alla on varasto ja autotalli.  Yritetään nyt vielä kilpailuttaa lisää ja miettiä tinkimisen kohteita. Jos ei auta, niin sitten on siirryttävä Plan B:hen eli puurakenteiseen yläkertaan. Ja onhan vielä olemassa Plan C eli vaihdetaan talon pohjapiirustus valmistaloksi - tuo meidän itse piirretty pohjaratkaisu kun ei ole halvimmasta päästä. Mutta täytyy sanoa, että on tässä jo mietitty koko projektin jäädyttämistä, tontin myymistä ja karkaamista kaukomaille. Piristyttiin kuitenkin sen verran, että käytiin ottamassa vauhtia Rakenna ja remontoi -messuilta. Janilla oli ihan hyvä keskustelu Passiivikivitalojen edustajan kanssa jälleen kerran.

Tänään kävimme koko perheen voimin tontilla. Kyllä siellä tuli taas vahva tunne siitä, että haluamme talomme rakentaa. Tältä siellä nyt näyttää:3 kommenttia:

 1. Täällä yksi tyytyväinen valmistalon rakentaja liputtaa edelleen muuttovalmiin puolesta. Meillä yksi suuri syy muuttovalmiin valintaan oli juurikin se, että kustannukset on tiedossa jo aloitusvaiheessa ja pysyy kurissa. Laskettiin, että ainoa keino millä oltais päästy halvemmalla olisi ollut tehdä rutkasti itse ja siihen meillä ei ollut aikaa eikä osaamista.

  Jos meinaatte piirtää taloa uudestaan, niin suosittelisin pienentämään taloa 10m2 molemmista kerroksista. Se ei vaadi radikaaleja muutoksia ja tuottaa suuremmat säästöt kuin mitkään materiaaliratkaisut.

  Uskon kyllä, että te keksitte keinon tämän unelmatalon toteuttamiseen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Unelman toteutumisen puolesta minäkin liputan. Mahdollisuuksia on budjettia pienentää monellakin tapaa. Valmistalo, yläkerta puuta, pinta-alan pienentäminen jne.. Käykää rauhassa vaihtoehtoja läpi ennenkuin heitätte kirveen kaivoon. Jos mahdollista niin kilpailuttakaa vielä jokin valmis pohja ja vertailkaa paljonko hinta tippuu omaan pohjaan verrattuna.

  Tsemppiä pähkäilyyn!

  VastaaPoista
 3. Kustannuslaskennan paikkansa pitävyys on tietenkin tärkeää. Teidän talon huoneisto m2 ovat noin 180m2? eli lämmitettävät m2.

  Tuo maksaa itse toimien rakennuttajana n.500 000€
  ilman lasiverantaa ja tonttia (omiin kokemuksiin verrattuna)

  VastaaPoista