keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Keittiötä ja keittiötoimittajiaMinulle yksi tärkeimpiä asioita tulevassa kodissamme on keittiö. Siksi aloitin sen suunnittelun melkeinpä jo ennen kuin tiesimme minkälainen talo meille tulee. Omien suunnitelmien lisäksi olen saanut neljä eri versiota keittiöfirmoista - Isku-keittiöiltä, Keittiömaailmasta (A' la Carte), Arensilta Tallinnasta sekä tänään vielä Kvikiltä. Eiväthän nuo ulkonäöltään paljon toisistaan eronneet, mutta kuitenkin suosikit ovat nousseet selvästi esille.

Arensilta en ole vielä saanut tarjousta, mikä ärsyttää, sillä ihan vertailun vuoksi olisi kiva tietää mitä lahden toisella puolella keittiömme tulisi maksamaan. Kävin heidän liikkeessään kolme viikkoa sitten. Tokihan tässä on ollut joulunpyhät välissä, mutta kun vertaa siihen, että muilta tarjous on tullut viikon sisään, Kvikissä sain tänään sen samantien, niin kyllähän tuosta miinusta ropisee. Muutenkin palvelu oli hyvin erilaista kuin suomalaisissa liikkeissä: koko hommassa meni reilu puoli tuntia ja sitten minut lähestulkoon passitettiin ulos. Heillä oli kyllä ihan hyviä mekanismeja ja ratkaisuja tarjolla. Kaapinovet eivät olleet ihan niin mieleisiä kuin joillakin muilla.

Isku-keittiöillä sain oikein hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Liike oli ensimmäinen, jossa kävin ja siellä oikeastaan varmistui se, mitä haluan. Ihastuin heidän vetimettomään ovimalliinsa ja sellaista olen sitten muiltakin hakenut. Ehdoton plussa siitä, että tarjous sisälsi kaiken tarvittavat laatikoiden pohjamatoista alkaen. Tuohon hintaan ei siis tule enää mitään ylimääräistä lisävarusteista. Miinus siitä, että heiltä ei saanut minkäänlaista kuvaa mukaan eli miehelle jouduin vain selittämään minkälainen keittiö olisi tulossa ja nyt jälkeenpäin on hankala palauttaa mieleen, miltä keittiö näyttikään. Ymmärrän kyllä, että keittiömyyjät näkevät vaivaa kuvien tekemisessä, eikä asiakas kuitenkaan joudu suunnittelusta maksamaan. On vain vaikea näin jälkeenpäin muistaa tarkkaan miltä keittiö näytti ja verrata sitä muiden suunnitelmiin.

Keittiömaailmassa taisi käydä vähän huono tuuri myyjän suhteen, sillä minulle oli lähetetty sähköpostia puoli tuntia ennen tapaamista, että myyjä, jonka kanssa keittiötä piti alkaa suunnitella olikin sairasta lasta hoitamassa. En ehtinyt lukea sähköpostia ja menin paikalle sovittuun aikaan. Sain sitten toisen myyjän, joka oli oikein mukava, mutta asiantuntevuudessa oli toivomisen varaa. Lisäksi en vieläkään ole saanut täydennettyä tarjousta, sillä saamastani puuttui liesituuletin ja joku toinen osa. Tuosta on nyt kaksi kuukautta aikaa. Myyjä ei oikein kuunnellut toiveitani ja lopputulos olisi voinut olla parempi. Tarjouksen hintaluokka oli hyvin lähellä Isku-keittiöitä. Sain mukaani yhden printin keittiöstä.

Tänään oli Kvikin vuoro. Kahden tunnin aikana hoitui koko suunnittelu, kun muilla olen käynyt kahdesti - ensin kertomassa toiveeni ja sitten saamassa tarjouksen. Palvelu oli erinomaista ja asiantuntevaa. Kvikin Mano-ovimalli on ehkä eniten silmää miellyttävä (tai ehkä Isku oli yhtä hyvä, mutta en oikein muista täysin, kun ei ole mitään havainnekuvaa). Tykkään kovasti kaappien yhtenäisestä linjasta. Ainakaan Keittiömaailman kaapeissa ei samanlaista ollut. Kvikillä oli tarjota niemekkeeseen syvemmät laatikostot ja hintaa tuli vain 15€/laatikko lisää verrattuna normisyvyisiin. Iso plussa Kvikille myös siitä, että heidän tarjouksessaan näkyy kaikki hinnat, ei vain kokonaisuuksien hinnat. Kyllä asiakkaana haluan tietää mistä maksan. Kvikin tarjous oli kahta edellistä 10% edullisempi. Kvikillä oli kauniita esimerkkikeittiöitä ja kylpyhuoneita. Haluan ehdottomasti käydä uudelleen katsastamassa valikoimaan ja pyytää tarjousta  myös kylpyhuoneisiin ja kodinhoitohuoneeseen, kunhan saamme mitat lyötyä lukkoon. Kvikistä sain neljä paperikuvaa ja samat myös sähköisenä. Mahtavaa palvelua!

Huvikseni laskin myös mitä keittiö maksaisi Ikean kaapeilla. Ikeassa ei ole ihan vastaavaa ovimallia, mutta samantyyppinen löytyy alumiinisellä listalla. Hintaero jää 1500€-2500€:n paikkeille.

Varmaan on helppo päätellä mitkä kaksi keittiöfirmaa ovat kärjessä?

Keittiöön tulee siis mattavalkoiset vetimettömät ovet. Tasot ovat mustaa kiveä. Altaana musta Siligranit tai vastaava. Hanaksi Oraksen Ventura. Liesituuletin kattomallia esim. Savon R-9511-S. Niemekkeen syvyys on  Kvikin kaapeilla 100cm, muilla 90cm. Kumpi tahansa siis sopii, mutta muilla kuin Kvikillä ei ole tarjota syvempiä laatikostoja.

Tekniikkaseinässä on ensin pakastin, sitten jääkaappi, sen jälkeen apteekkarinkaappi, mikro/uunikaappi ja vielä tavallinen korkea kaappi. Niiden päällä on Kvikin tarjouksessa kippikaapit. 

Kaikki kuvat ovat Kvikin suunnitelmasta.


16 kommenttia:

 1. Keittotaso ja vesi piste liian kaukana

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää - eli melkoisen paljon omiltakin ajatuksilta, meille tosin ajateluna alapuoli mustaksi petsattua tammea.

  Mitä teillä on tulossa tuohon uunien viereiseen nurkkaan? Meillä kun on samanlainen ongelma edessä. Ja itse olemme miettineen tekniikkaseinää ilman kolmijakoisia ovia ja mahdollisuuksien mukaan samanlaiset vetimet niihin kuin uuneissa.

  VastaaPoista
 3. Hei, hyvältä näyttää.
  Jäin miettimään, että miten teillä hintaero ikeaan jää noin pieneksi. Meillä on kyselty samoilta toimijoilta tarjouksia ja hintaero ilman tasoja ja kodinkoneita on paljon enemmän, melkein 50 prosenttia. Mietin siis olemmeko jättäneet jotain huomiotta. Toisaalta ikeassa on katsottu suunnitelmamme läpi eikä siitä pitäisi mitään olennaista puuttua. Tuolla erotuksella taloa jo sisustaisi aika pitkälle...

  VastaaPoista
 4. Henri: Uunien viereisessä nurkassa meillä on iv-putket, joten hassu nurkka täyttyy sopivasti.

  Laskin Ikean uuden keittiökuvaston perusteella, että pelkkien kaappien hinnaksi tulisi meillä reilut 5000€. Siihen päälle vielä sokkelit, jalat, päädyt, täytepalat, kaappien sisukset. Ovimallina Årsta, joka näyttäisi olevan Ikean kallein malli. Kvikillä summa oli 7000€ sisältäen sokkelit ja muut. Iskun kaapeillä summa oli 7800€, Keittiömaailman tarjous 8600€. Ja huomattavaa vielä se, että Kvikillä oli nuo xxl-laatikostot ja kippikaapit tekniikkaseinässä, mitä muihin tarjouksiin ei sisältynyt.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin oli Kvik, Nixi, Isku tarjouskilpailussa mutta HTH keittiöt nousi voittajaksi ehdottomasti parhaan asiakaspalvelun vuoksi ja keittiö mallin joka miellytti silmää HTH Seven musta tammiviilu, Tulikiven mustilla kivitasoilla vetimettömänä.

  VastaaPoista
 6. Se on todellakin niin siitä myyjästä kiinni mitä saa. Meillä oli Isku-keittiöiltä aivan toivoton myyjä joka lupaili kaikkea mutta ei koskaan toimittanut lupauksiaan. Se sai jäädä. Keittiömaailmasta meillä taas oli myyjä joka todellakin hoiti enemmänkin kuin olisi häneltä olettanut. Sieltä osti lopulta keittiön mielellään.
  Kvikissä ei lopulta käyty, koska heillä ei kuulemma saanut kuin 90 korkeita tasoja. Me haluttiin mahdollisimman matalat.
  Mäkin tein Ikean ohjelmalla meille keittiön, jonka hintaero ostettuun oli joku 1500€. Sen rahan maksaa loppujen lopuksi mielellään siitä, että kaapit tulevat valmiiksi kasattuina, ei tarvitse kaikkea ihan sillisalaatista lähtien tehdä.

  Toi 10cm voi olla hyvinkin iso ero köytännön elämässä. Kuulostaisi erittäin houkuttelevalta -varsinkin kun tykkää leipoa ja muutenkin touhuta keittiössä ;)

  Mutta hyviltä näytää keittiökuvat! Meillekin tulee vetimettömät laatikot, korkeisiin kaappeihin oli pakko pistää vetimet.

  VastaaPoista
 7. Helena: Kvikin tasot ovat tosiaan korkeammat eli sen 90cm. Meille se on vain plussaa, mutta ei varmasti sulle :).

  Kyllä se vaan niin on, että asiakaspalvelu merkitsee todella paljon. Joskus jopa hintaa enemmän.

  VastaaPoista
 8. Minäkin suosittelisin HTH-keittiöitä. Hyvin skandinaavinen ja yksinkertainen tyyli, molemmat Kvikin kanssa tanskalaisia. Erittäin hyvä asiakaspalvelu ja antavat kaikille rakentajille kunnon alennukset, jolloin hinta Kvik:iin verrattuna hyvin kilpailukykyinen (Isku oli selkeästi kalliimpi). Ja plussana se, että HTH:n kaapistot tulevat valmiiksi koottuina, asennus kuuluu hintaan. Kvikiltä kaikki tulee palasina. Olin ensin ottamassa Kvikin Manoa, mutta päädyin HTH-keittiöihin ehkäpä juuri asiakaspalvelun vuoksi.

  VastaaPoista
 9. Itse jouduin ostamaan keittiösuunnittelun sisustussuunnittelijalta, sillä vastaani sattui vain ja ainoastaan aivan surkeita keittiösuunnittelijoita. Mm: Yksi "poisti" keittiöstämme ikkunan ja ehdotti rakennusmääräyksien vastaisen järjestelyn liesituulettimen poistoputken kanssa. Yksi roikutti minua kuukausia odottamassa suunnitelmia, lupasi ja lupasi ja asia ei edistynyt paria juosten kusten tehtyä luonnosta lukuun ottamatta. Yksi oli joku mikkeliläinen arviolta 22-vuotias tupakalta haiseva hikoileva nuorimies, jonka suunnittelukyky oli suoraan verrannollinen näiden ominaisuuksien kanssa. Ja yksi erittäin tunnettu, tv:ssäkin näkyvästi mainostava brändi ei koskaan ottanut yhteyttä vaikka olen täyttänyt monta lippulappua erinäisissä messu- yms. paikoissa, lomaketta netissä jne, suunnilleen anonut heitä ottamaan yhteyttä tai lähettämään edes heidän hienon keittiökirjansa. Mutta kun ei niin ei.

  Sitten tosiaan petti hermo ja ostimme palvelun, nyt hiotaanyksityiskohtia ja valmis suunnitelma sitten kilpailutetaan.

  Domuksen palvelua ainakaan kotikaupungissamme en voi millään muotoa suositella, mutta heillä on tuo vähän syvempi laatikkomalli jolla saa olikohan se 33% lisää säilytystilaa laatikoihin 10cm syvemmällä rungolla. Sieltä kannattaa siis kysellä myös tarjousta - onnea vaan matkaan ;-)
  -sanna-

  VastaaPoista
 10. No sattuupa tulemaan samanlainen keittiö ;) meille vaan ei tule integroituna noita jääviileä- ja pakastinkaappia. Hieno keittiö teille tulossa!!!;) Jäänpä mielenkiinnolla seurailemaan teidän tapahtumia. Tsempit raksalle.

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Olisin kysynyt, että minkälaiset nurkkamekanismit teille tulee? Meillä on tulossa kolme nurkkakohtaa joten pähkäilen vielä niiden kanssa.. Ja onko tuo Kvikin hinta siis koko keittiön hinta? Eli sisältyykö kodinkoneet hintaan?
  - Johanna

  VastaaPoista
 12. Meille ei tule nurkkamekanismeja, kun en niitä halua. Tuossa altaan viereisessä nurkassa jätetään nurkka käyttämättä ja sen molemmin puolin tulee vetolaatikot. Saarekkeen nurkassa taas tulee vetolaatikko saarekkeen "ulkopuolelle" eli ruokailutilan puolelle.

  Kodin koneet sisältyi Kvikin hintaan.

  VastaaPoista
 13. Hei, Löysin juuri sivustonne :) suunnitelmat näyttävät hyviltä. Tsemppiä projektiinne. Meillä on kaikki suunnitteluvaiheessa, mutta olen jo nyt alkanyt kyselemään mm. keittiötarjouksia. Taloa voi vielä muokata :) Kvik on minulla tällähetkellä ehkä 1. vaihtoehto. Meille ollaan räätälöimässä manon korkeakiilto ovi malliston keittiö tarjousta. Kuuluiko sinulla tuohon 7000e myös pöytätasot? Minä mietin täyslaminaatti tasoa, mutta kauhistuttaa tuo hinta..Mikä taso teillä oli tarjouksessa? Kiitos tiedosta jo etukäteen :)

  VastaaPoista
 14. Tuohon mainitsemaani Kvikin 7000€:n hintaan ei kuulu tasot. Meille tulee kivitasot, joiden hinta on suomalaisillä keittiötoimittajilla 4000-5500 €, Virosta tilattuna hintaa tulisi 2500-3500€.

  VastaaPoista
 15. Me ollaan kanssa harkittu Savon kattomallista liesituuletinta Savo RH-95-huippuimurilla. Onko kellään kokemuksia kattomallisista huippuimurillisista liesituulettimista? Olisin kiitollinen kuulemaan kokemuksia.
  Teidän Kvikin keittiö näyttää tosi hyvältä, paljon säilytystilaa.

  VastaaPoista
 16. Haluatko kertoa missä Kvik-liikkeessä asioit? Meillä tiedossa kph-remontti ja samalla pitäisi uusia vaatekaapit ja teoriassa Kvikilta saisi kaiken, jos vain osuu osaava henkilö kohdalle :). Kiitos etukäteen, Laura

  VastaaPoista