lauantai 4. helmikuuta 2012

Keittiöitä Vol. II

Kuluneella viikolla olen saanut kolme keittiötarjousta ja nyt alkaa tuntua siltä, että eiköhän tarjouksia ole riittävästi päätöksentekoon. Aikaa säästääkseni lähetin sähköpostitse tarjouspyynnön Aka-kalusteelle sekä HTH-keittiölle, sillä äitiyslomani päättyi tammikuussa ja elämä on melko hektistä töiden, perheen ja talosuunnittelun yhdistämistä. Molemmista paikoista tarjous tuli ja todella nopeasti. Kiitos molempien edustajille!    Vinkkasin, että meitä on miellyttänyt eniten Kvikin keittiö ja samansuuntaiset olivat nämäkin keittiöt. Kummallakin on tekniikkaseinässä yhtenäinen linja - HTH:lla ikäänkuin vetolaatikot jatkuisivat ja AKA:lla yksi vaakalinja. Hyvältä näyttivät. HTH:n suunnittelija ehdotti ikkunaseinälle kapeaa kaappia keittiöpyyhkeitä varten ja pidin kovasti ideasta. En itse asiassa ollut miettinyt ollenkaan missä keittiöpyyhettä säilytetään, sillä vetimettömässä keittiössä sitä ei tietenkään voi laittaa vetimelle, kuten nykyisessä keittiössämme. HTH antoi hyvän alennuksen rakennuttajalle ja heidän hintansa jäi keskitasolle. AKA- Kaluste oli minulle entuudestaan tuntematon. Huomasin viime viikonlopun Helsingin Sanomissa heidän ilmoituksensa, jossa oli juuri tuo haluamani vetimetön malli kuvattuna. Siksi laitoin heille tarjouspyynnön. AKA:lle plussaa eritellyistä hinnoista. Hinta oli edullinen, kuten Kvikillä ja konseptikin samantyyppinen eli siihen ei sisälly kaappien kasausta.

Tänään kävin Puustellilla. Tykkäsin kovasti myyjän piirtämästä yläkaappien jaosta eli kaikki yläkaapit olivat 50cm leveitä. Puustellin keittiö vaikutti laadukkaalta ja oli kaunis. Puustellin kalusteet olivat selvästi muita kalliimmat, mutta taas kodinkoneet (AKAlta ja HTH:lta en pyytänyt kodinkonetarjousta) heidän kauttaan edullisemmat kuin muilla. Plussaa myös siitä, että heiltä löytyy syvemmät laatikot ja erikoisempi 90cm leveys, joka on täydellinen ikkunaseinällemme. Palvelu oli asiantuntevaa ja ystävällistä.

Pari viikkoa sitten kävimme Kvikillä yhdessä sekä Isku-keittiöllä. Janikin piti Kvikin keittiön ulkonäöstä. Isku-keittiöillä saimme nähdä keittiösuunnitelmamme ja se pitäisi päivittää, kun on aika paljon muuttunut tässä matkanvarrella. Mutta Isku-keittiön laatu vaikutti hyvältä ja heidän korkeat kaappinsa olivat positiivisen erilaisia pystyvedinurineen.

Nyt on siis tarjoukset AKAlta, HTH:lta, Puustellilta, Kvikiltä, Isku-keittiöiltä ja Keittiömaailmalta. Täytyy sanoa, ettei yksikään ole yli muiden. Kaikissa on hyvää ja jotain huonompaa. Ulkonäöllisesti Kvik on edelleen ykkönen. Mutta Kvikissa mietityttää kalvopäällysteisten ovien kestävyys. Muilla ovet ovat maalattuja. Onko jollakin kokemusta kalvopäällysteisistä ovista? Hinnallaan erottuivat Kvik ja AKA, mutta tuohon hintaan ei tosiaan kuulu kasausta. Keskihintaisia edustavat Isku-keittiöt ja HTH, kalleimmassa päässä Puustelli ja Keittiömaailma. Keittiömaailman suunnitelma oli vähiten mieleeni ja se kyllä putoaa tässä vaiheessa pois. Muiden keittiöiden välillä täytynee tehdä jonkinlaista ecxel-taulukkoa ja kuvien vertailua, jotta todelliset erot ja vahvuudet tulisivat esille.7 kommenttia:

 1. Hei! Teillähän mennään samoissa aatoksissa, kuin täälläkin. Keittiö tarjouksia jo tullut ja osaa odotetaan. Kiva, että sait myös sähköpostitse, itse kysyin paristakin paikkaa, niin ei ole kuulunut mitään. :/ Meille myös tulossa n. 200m2 kivitalo. :)

  VastaaPoista
 2. En voi vieläkään käsittää, että olet jo töissä :o

  Habitaressa mut yllätti kyllä ulkonäöllisesti nuo Isku-keittiöt, ja rakentava tuttavaperhe kehui heitä kovasti (talo ei ole vielä valmis, joten en tiedä, mitä se on sitten todellisuudessa). Tuo Näköisiäkulmia:n Hanna on mun ystävä ihan oikeassa elämässä, ja hän kertoi ystävänsä haukkuneen Kvikin keittiön. Ulkonäöllisesti kaunis, mutta ei kestä käytössä, lähinnä siis kiskot ja saranat joutuvat keittiössä niin kovalle kulutukselle, että alkavat kuulema nopeasti "lerpsahtelemaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo vertailin itse noita mekanismeja kanssa. Huomasin että suurimmalla osalla on saman valmistajan Blumin laatikot ja saranat käytössä, niin kotimaisilla kuin vaikka Kvikinkin. Varmaan ne kestää samallalailla kaikilla. Itse pidin tärkeänä,että keittiön suunnittelija tietää mistä puhuu. Harmittavan monen myymälän henkilökuntaa ei kiinnostanut muu kuin raha!

   Poista
 3. Hei, mukava blogi! Tämä keittiöhomma on kyllä hankalaa... Itse tuskastuin ammattitaidottomiin ja aikatauluja venyttäviin firmojen keittiösuunnittelijoihin ja tein suunnitelman sisustussuunnittelijan kanssa. Tämä suunnittelija sanoi, että laadukkaimmat rungot ja materiaalit on Keittiömaailman, Parman ja Puustellin tuotteilla. Ja että Puustellista usein annetaan ensin tosi kallis tarjous, sieltä kannattaa rohkeasti kilpailuttaa vielä uudestaan ja hinta saattaa tippua jopa tonneja!

  t. Marmeladi

  VastaaPoista
 4. Meillä kaikki keittiötoimittajat ovat tarjonneet korkeakiiltovalkoisen vaihtoehdoksi ainoastaan kalvo-ovea?!? Nelko oli ainoa,joka esitteli maalatunkinvaihtoehdon,joka kalvo ovenvieressä näytti aika pliisulta.

  -Kilu

  VastaaPoista
 5. Kilu: Tutkistelin meidän kolme vuotta vanhaa kalvopäällysteistä vetolaatikkoa vessassa ja kalvo on kyllä alkanut jo yhdestä reunasta irrota. Tuo vetolaatikko on vielä ollut todella vähällä käytöllä eikä vessa ole märkätila, että siitäkään voisi johtua. Päätin etten halua keittiöön kalvopäällysteisiä ovia. Meille tulee muutenkin puolikiiltävät ovet.

  VastaaPoista
 6. Jos vertaa kalvo-ovia ja maalattuja, niin ne eivät kuulu samaan hinta-kategoriaan.Kaikilta keskihintaluokan ja siitä alaspäin olevilla on tarjolla kalvo-ovi. Myös esim. HTH:lla.Kunnolla kiiltävä maalattu ovi on aina kalliimpi. Mekanismeissa saattaa myös olla eroja. Jokaisella mekanismi-valmistajalla on eri hintaluokan tuotteita, vaikka nimi on sama.
  Tehdaskasattu runko on aina parempi kuin keskiverto kotikasattu.

  VastaaPoista