lauantai 21. tammikuuta 2012

Portaita

Olen viime päivinä miettinyt portaita. Onpa vaikea hahmottaa millaiset portaat sopisivat taloon parhaiten. Portaista tulee u-malliset ja todennäköisesti materiaalina betoni. Haluaisimme kuitenkin, että eteisaulan tunnelma olisi avara. Olin aluksi varma, että haluan betonikaiteet, mutta olen tainut muuttaa mieltäni. Lasista en pitäny, mutta löysinkin kauniit lasikaiteiset portaat ja yhtäkkiä se onkin erittäin mahdollinen vaihtoehto. Teräskään ei oel poissuljettu, eikä puu. Oman haasteensa tuo yläkerran aula, jossa porraskaiteet rajaavat ruokatilan ja lastenhuoneisiin johtavan aulan. Lasi toisi avaruutta, mutta entäs ne sormenjäljet ja muu epäkäytännöllisyys? Perinteisistä puukaiteista en välittäisi. Voisiko yläkertaan kuitenkin laittaa umpinaiset betonikaiteet, vaikka itse portaissa olisi lasikaide? Siinäpä pohtimista.


Porrasaskelmien materiaali ja väri on sekin vielä ihan auki.

Tämänhetkinen suosikki on Unelmaportaiden lasikaiteinen malli:


Tässä muita googlattuja portaita, joista tykkään:
5 kommenttia:

 1. Jos laitatte portaisiin pinnakaiteet niin mitatkaa pinnojen välit. Meinaan ettei prinsessanne tunge itseään tai päätään välistä :0-

  VastaaPoista
 2. Mä pohdiskelin pitkään samaa, mietin kanssa,että onko hassua jos kaiteet lasista ja yläosa betonikaidetta, mutta tuskin se hassu olisi? Nuo ekat portaat ovat myös niin minun makuuni...ehkä seuraavaan kotiin sitten :)

  VastaaPoista
 3. Vaakasuuntaisten pinnojen kanssa kannattaa olla yhteydessä rakennusvalvontaan. Jotkut eivät hyväksy sellaisia lainkaan, ettei lapset kiipeile niissä...

  VastaaPoista
 4. Jos portaiden alla olevaa tilaa ei ole pakko saada hyödynnettyä säilytykseen eli sen voisi jättää avoimeksi, niin avoimuus varmaan toisi tilan tuntua? Itse pidän kovasti valetuissa portaissa siitä, että portaiden haitarikuvio näkyy myös portaiden alla. Vähän niin kuin tuossa viimeisessä kuvassa ihan portaiden yläpäässä (portaiden alla siis). Ymmärsiköhän tuosta selostuksesta mitä tarkoitin :-)

  VastaaPoista
 5. Tosiaan kaide-asia kannattaa tsekata rakennusvalvonnasta, pysty pinnojen max. väli määritelty tarkkaan ja tosiaan vaaka pinnat saattaa olla "kiellettyjä"... Useat porras- ja kaide valmistajat nämä lainalaisuudet varmasti tuntevatkin!

  Betoniportaista on hyvät kokemukset, ei nitise ja natise -siksi valittiin nytkin sellaiset!

  VastaaPoista