keskiviikko 22. elokuuta 2012

Valaistus- ja sähkösuunnitelma

Valaistus- ja sähkösuunnitelma pitäisi saada aikaiseksi. Kesällä pyysin yhtä sähköurakoitsijaa tuomaan työmaalle sähköt ja lupasi tehdä myös sähkösuunnitelman. Ei kuitenkaan ole vielä ehtinyt tekemään kun muilla työmailla on hommaa sen verran paljon. Pitänee kysellä jospa teettaisi jollakin toisella, varsinkin kun valaistussuunnitelmaan ajattelin panostaa.
Onko lukijoilla hyviä kokemuksia/vinkkejä keneltä kannattaisi kysellä?

Mietin myös sisustussuunnittelijan palkkaamista, olohuoneen sisustukseen ja erityisesti takan paikkaan tarvitsisi uusia ideoita. Yhden vinkin jo sainkin nykyisen asunnon seinänaapurilta, Vera Öller.

10 kommenttia:

 1. Sisustussuunnitteluun itsellä ainakin on yksi ehdokas. Parikin eri tuttavaa on käyttänyt ja antunut lämpimät suositukset. Itse ajattelin ainakin jututtaa jahka joskus tulee ajankohtaiseksi:

  Tarja Antell
  http://www.lacabane.fi/

  VastaaPoista
 2. Kyllä suosittelen lämpimästi sisustussuunnitteluavun käyttämistä. Sitä saattaa itse pähkätä päänsä puhki jotain juttua, ja sitten keskustelussa hyvän sisustussuunnittelijan kanssa asia aukeaa muutamalla lauseella. Jo yksin materiaaleja ja mahdollisuuksia on niin paljon, että vaatii ammattitaitoa ja perehtyneisyyttä ymmärtää niiden kaikkien päälle. Me löysimme oman sisustussuunnittelijan vähän etsimisen ja sattuman kautta, hän tuli vastaan rautakaupan asiakasillassa ja tuli sellainen fiilis että häntä halusi kuunnella... Ja myöhemmin keskustelussa ilmeni, että kemiat käyvät yksiin ja ensimmäisen puolen tunnin aikana asiat järjestyivät jo sellaisella vauhdilla että en olisi ikinä uskonut.
  Sisustussuunnittelija kannattaa ottaa mukaan myös siihen valaistuksen suunnitteluun! Ainakin valaistussuunnitelma käydä hänen kanssaan läpi. Sieltä voi tulla esiin sellaisia käytännön pointteja, mitkä taas sähkösuunnittelijalla voi tekniikan hurmassa mennä ihan ohi.

  VastaaPoista
 3. Kuka nostaa kissan häntää ellei kissa itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä soittaa Viitaselle huomenna uudelleen, mietin sitä "tähtipisteoptimoitu-jakeluverkko", mikäs semmoinen on käytännössä?

   Poista
 4. Mitä tuollainen valaistussuunnitelma suunnileen maksaa?

  VastaaPoista
 5. Vinkkinä teille, että starkin myyjä tarjosi meille 2 tunnin ilmaisen ajan sisustussuunnittelijan kanssa, kun liityin kanta-asiakkaaksi ja kerroin olevani rakentamassa taloa.

  VastaaPoista
 6. Jani,
  Jos haluat panostaa valaistukseen, saat suunnitelman ja huipputuotteet Spacelightista Pietilän Esalta, www.spacelight.fi. Kun ostat valaisimia, kiinteitä siis varsinkin, niin älä osta halvimpia, kiinnitä huomiota värilämpötilaan että on tarpeeksi lähellä päivänvaloa. Vaikuttaa jaksamiseen ja hyvinvointiin tosi kokonaisvaltaisesti.

  Tsemppiä rakennukseen,
  -terhi

  VastaaPoista
 7. Itse käytin sähköfirman myyjää samalla valaistussuunnittelijana. Ymmärsi makuni ja tajusi minkälaista valoa haluan kotiini. Samalla budjetti pysyi aisoissa. Otin myös urakan samasta firmasta (Terawatt Oy), homma toimi itsellä hyvin.

  -Jaana

  VastaaPoista
 8. En nyt tarkoita pahalla, mutta mielestäni valaistus-, sisustus- ja sähkösuunnitelma on kyllä kaikki eri asioita joten hintakin näillä hieman eri, en usko että esim. kunnon valaistussuunnitelman saisi 500 eurolla.. www.rakennusyritykset.fi/artikkelit/sisustus/valaistuksen-suunnittelu-sahkosuunnitelma-ja-sisustussuunnittelu/

  VastaaPoista