perjantai 2. marraskuuta 2012

Tää on niin tätä

Ei ole meidän onni edelleenkään kääntynyt. Tässä alkaa olla takki melkoisen tyhjä. Uusimmat käänteet:

- Huopakatteesta oli asennettu 90% kun viime perjantain tuuli repi puolet katosta mukanaan (mutta ei sentään naapurin pihalle, jee)
- Tällä viikolla katto saatiin tehtyä, mutta sepä vuotaa. Jani tutkaili kattoa ja se on todella huolimattomasti asennettu.
- Tänään piti olla alakerran lattiavalu, mutta raksalla ei koko päivänä näkynyt ketään
- Höyrynsulkumuovin sijaan on asennettu jotain tavallista rakennusmuovia

Ja toki monta pienempää juttuja on mahtunut taas tähänkin viikkoon.


29 kommenttia:

 1. Vaikuttaa siltä, että kannattaa istua vastaavan mestarin kanssa alas ja pohtia miksi moni asia on epäonnistunut. Kuulostaa siltä, että teidän työmaalla ei ole tarpeeksi osaavia henkilöitä koska ongelmia kasaantuu.
  Rakentavasti, Ari

  VastaaPoista
 2. Arin kanssa ihan samaa mieltä ja toisaalta tosi harmi kuulla että ongelmat jatkuu. Noihin tän hetkisiin ongelmiin kommentit:
  - huopakate ei repeydy jos sen tekee kunnolla ja jos se nyt vuotaa niin kannattaisi varmaan harkita uusiksi laittoa
  - normaalia rakennusmuovia ei sinne laita kuin täydellinen amatööri, jo yhden talon rakentanut tajuaa käyttää höyrynsulkumuovia

  Kun olen tätä blogia seurannut niin sanoisin rehellisesti että teidän urakoitsija ei tiedä rakentamisesta tuon taivaallistakaan, joten vaikka nyt kirpaisee niin ottakaa sinne parempi valvonta ja mahdollisesti vaihtakaa urakoitsijaa. Se on kuitenkin teidän tuleva koti ja kyseessä teidän rahat.

  VastaaPoista
 3. Ikävä kuulla, että vastoinkäymiset jatkuvat. Toivottavasti teillä on ammattitaitoinen ja jämäkkä vastaava työnjohtaja, joka osaa vaatia, että virheet korjataan - pikaisesti ja ilman teille koituvaa lisälaskua. Tästähän vastaavalle maksetaan. Yrittäkää saada vastaava työnjohtaja käymään tontilla mahdollisimman usein ja mieluiten siten, että ei ainoastaan tarkasta tehtyä työtä vaan myös ohjeistaa tulevia työvaiheita. Tsemppiä teille. Meillä myös on ollut mittavia hankaluuksia nimenomaan maanrakennuksen ja perustustöiden sekä kattourakoinnin kanssa, joten tiedän tunteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän vastaava lähti juuri kahdeksi kuukaudeksi matkoille... Uusi on haussa. Ei siis tuosta syystä, vaan siksi, että projekti on venynyt ja vastaavankin suunnitelmat ovat menneet meidän takia uusiksi.

   Poista
 4. Erittäin ikävää. Teillä on jo ihan riittävästi ollut ongelmia. Sen tiedän että huopakatto pitää asentaa lämpimällä kelillä. Mikä on muuten kattokaltevuus ? Mietimme itse teemmekö huopakaton vai peltikaton. Taitaa mennä peltikatoksi. Kattokaltevuus asettaa rajoituksia, 1:10 menee konesaumattuna peltikattona. Onko teillä loivempi katto ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katon kaltevuus on 1:2. Tuohon on siis tulossa vielä peltikate päälle, mutta laitettiin huopaa siltä varalta, ettei peltikattoa ehditä asentaa ennen talvea.

   Poista
 5. Olet yllättävän viileästi jaksanut suhtautua ainakin kirjoitusten perusteella noihin vastoinkäymisiin. Ainahan niitä rakentamisessa tulee, mutta alan olla kyllä muiden kommentoijien kanssa samalla linjalla, että olisiko aika pistää urakoitsija vaihtoon? Minulle ainakin tulisi tuossa se huoli, että mitä kaikkea sutta ja sekundaa ehtivät tehdä niin, että sitä ei keritä huomaamaan. Tosin jos ovat vielä hitaitakin, niin se lienee onni tässä tilanteessa. Istukaahan tosiaan alas vastaavan mestarinne kanssa ja pohditte tilannetta. Talo on niin kallis ja ainutkertainen investointi, että pieni viivästys tässä vaiheessa ja vaikka muutaman tonnin menetys ei liene se isoin murhe, jos lopputulos kuitenkin olisi kunnollinen. Tsemppiä ja jakamista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä alkaa olla melkoisen turtunut olo kaikkien vastoinkäymisten keskellä. Jotenkin uudet käänteet eivät edes yllätä enää. Olen jotenkin etäännytänyt itseni ajattelemasta koko raksaprojektia liikaa, kun edelleen pelkään, ettei valmista tule. Kiitos tsempeistä.

   Poista
 6. Riittääkö 500000 € kokonaisbudjetiksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkennus kysymykseen että riittääkö 500000 € pelkkään taloon ilman tonttia ?

   Poista
  2. Siis meillä? Toivottavasti riittää, todennäköisesti ei.

   Poista
  3. Korot ovat nyt alhaalla. Koska rakennatte itsellenne, kannattaa kerralla tehdä hyvä. Kaikki keskinkertaiset rakenteet, pintamateriaalit, kodinkoneet yms. kannattaa vaihtaa parhaisiin mahdollisiin. Koska korot ovat matalalla, kannattaa nyt heti hakea lainaa lisää +20 %. Ettehän halua asua keskinkertaisessa talossa?

   Poista
 7. Voi ei:/ Meillä raksa sujuu, huolet enemmän nykysen kämpän myynnin kanssa.

  Sen olen huomannut, että rakennusalalla timpurit, putkarit, sähkärit ovat aika lojaaleja toisiaan kohtaan eivätkä kovin helposti moiti toisen, tutun ammattilaisen työtä, vaikka joskus aihetta olisikin.

  -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennusalan ammattilaisten referensseihin kannattaa tosiaan suhtautua varauksella.

   Ikävä kyllä saman urakoitsijan ongelmat olivat samanlaisia täällä meidänkin naapurustossa, samoin projektin venyminen...

   Kuten muutkin, suosittelen urakoitsijan vaihtoa. Olette kuitenkin 10 v vastuussa talostanne, jos syystä tai toisesta sen myisitte...

   Poista
  2. Varmasti on noin. Suositukset urakoitsijasta saatiin Passiivikivitaloilta ja parilta rakennuttajalta, joille urakoitsija oli talon rakentanut.

   Kurja kuulla, että samoja ongelmia on ollut muillakin työmailla.

   Poista
 8. Itse miettisin, miten valvoja on hoitanut hommansa. Eikö hänen pitäisi valvoa ja tarkastaa työnlaatu sekä neuvoa tekijöitä ja olla tarvittaessa paikanpäällä ohjeistamassa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista. Kyllä tässä nyt oikeasti pitää alkaa johonkin toimenpiteisiin.

  VastaaPoista
 10. Tämä on nin tyypillistä Espoossa. Kateelliset naapurit ovat tämän takana. Heitä ärsyttää teidän kallis talo ja pyrkivät sabotoimaan kaikella tavalla.

  VastaaPoista
 11. Täällä tuo yksi naapuri (yllä) jaksaa pottuilla, vetänyt herneen nenään kun olette naapureita tuskailleet...koittakaa jaksaa!

  Vaihtakaa vastaava mestari. Etsikää hyvä, joka huom! maksaa myös yleensä enemmän. Hyvän tietää suosituksista. Me emme ottaneet ketään raksallemme ilman, että olisimme kuulleet joltain kokemuksia tästä toimijasta. Näin vältyimme vastaavalta kuin te. Toki rakentamiseen liittyy aina kaikenlaista säätämistä.

  Jos teillä ei ole lähipiirissä rakentaneita, marssikaa rohkeasti rakenteilla olevien tai juuri valmistuneiden talojen ovia kolkuttelemaan. Tai kaivakaa ko asujien puhelinnumerot (esim. sukunimen ja osoitetietojen avulla) ja kysykää puhelimitse. Me teimme näinkin. Kaikki ihmiset suhtautuivat myönteisesti ja kertoivat kokemuksistaan.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän meillä on nykyisestäkin vastaavasta saatu suositukset ja samoin urakoitsijasta useampi. Siksi ihmetyttääkin tämä touhu. Toki tällä urakoitsijalla on useampi raksamies ja työmaa ja varmaankin suositelijoilla on ollut eri tekijät kuin meillä. Mutta ei sekään kaikkea selitä. Samoin maaurakoitsijoista saatiin suosituksia, silti meni kuten meni.

   Kiitos tsempeistä.

   Poista
 12. Tontilla käyneenä, en voi sanoa kuin voi voi...

  VastaaPoista
 13. Onko noista passiivitriploista muuten näppärä rakentaa talon runkoa ? Meille tulee runko passiivitriploista. Ilmeisesti harkkoja helppo työstää ja kevyt nostella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Passiivitriploista ei ole huonoa sanottavaa ja ne valitsisimme uudelleenkin. Tosiaan helppoja työstää ja kevyitä käsitellä. Myös Passiivikivitaloa toimittajana voimme suositella.

   Poista
 14. Voi luoja, ei voi mennä kaikki näin päin seinää. Ei vaan voi.
  Ei auta kun toivoa että saatte katon korjattua pian ja höyrysulkumuovin asennettua sen tavallisen muovin tilalle. Ja saisitten uutta raksaporukkaa jotka oikeasti tekisi asiat niinkuin kuuluisi. Ihan käsittämätöntä toimintaa.
  Hurjasti jaksamisia kaiken paskan keskelle!!

  VastaaPoista
 15. anteeksi tyhmä kysymykseni mutta mikä kiire sillä höyrysulkumuovin asentamisella oli? onko ilmanvaihdot jne tehty jo yläkertaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennekuvissa oli höyrynsulkumuovit, jotka kiinnitetään ulkoseinän betonin yläpinnan ja sen päälle tulevan puupalkin väliin. Kattoristikon asennetaan puupalkin päälle. Höyrynsulkumuovi ei ole siis koko yläpohjan kattava.

   Poista
 16. Ei voikaan mennä noin pieleen. Kaiken lisäksi syytellään kaikkia muita, urakoitsijoita, naapureita, tavarantoimittajia jne. Ei voi olla niin että kaikki muut mokaavat. Nyt on peiliin katsomisen paikka näillä wannabe-rakennuttajilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos tästäkin ihanasta ja kannustavasta kommentista. Mehän ollaan vaan räitty kattoon ja odotettu, että muut rakentaa meidän talon eikä viitsitty edes itse ottaa mistään selvää tai hoitaa asioita. Eikös se ole sitä rakennuttamista?

   Toki mekin ollaan tehty virheitä, vaikka parhaamme ollaan yritetty. Näin ensimmäisen talon rakennuttajina se lienee tavallista.

   Poista