torstai 29. marraskuuta 2012

Kohti joulukuuta

Laitetaanpa päiväkirjaan (blogiin) taas ajatuksia.

Viimeiset 2kk olen odottanut että saataisiin katto pään päälle. Ensin kattoristikot naapurin tontilla, sitten odoteltiin nosturia, sitten odoteltiin että saadaan Wisa-kate asennettua, sitten odoteltiin huopa-asennusta aluskatteeksi ettei tule vesi sisälle. Huopa asennettiin huonosti, vettä vuoti sisälle mutta ei tulvimalla ja lopulta saatiin kaksi kolmesta vuodosta tukittua kun tarpeeksi valitti. Kolmas kohta vuoti edelleen hieman viime vkloppuna, katto oli kostea levyn alapinnasta.

Ja viimeiset 2kk olen kysellyt koska peltikatto asennetaan, onhan peltikatto 0,6mm ja asennetaanhan varmasti ennen lumen tuloa. Ja moneen kertaan kysyin hommaanko itse peltikaton asennuksen hintaan 7300€ raksakimpan 15% alennuksilla. Aina oli vastaus että urakoitsijalla "on jo tilaus menossa peltitehtaalla virossa, asennamme itse". Sitten "kyllä uskoisin että asennetaan ennen lumia", sitten "8000€ auttaisi asiaa".

No, ei muuta kuin kovaa painetta urakoitsijalle:
1) haluan nähdä tilausvahvistuksen ja laskun peltikatosta. Sen sain.
2) Ennen kuin maksan peltikatosta etumaksua 8000€, haluan urakoitsijan nimen listaan, jossa oli suoritettavia tehtäviä ja päivämäärä milloin työ on valmis. Esimerkiksi hyöneisverkkojen asennus, yläpohjan tuulenohjauslevyt, lasiverannan muurin valu, lattian viistevalu+kosteuseristys+valu.
Ja jos ei ole valmis kyseiseen päivämäärään mennessä niin 100€/pv sakkoa. Paitsi peltikatolle, sen halusin todella kovin pään päälle, siihen 300€/pv sakkoa. Jos ei ole peltikatto asennettu hyväksytysti 28.11.2012 eikä kattoa suojattu 28.11.2012 mennessä niin sakko juoksee.

Urakoitsija suostui, kova on usko kaverilla aikatauluun. Ja eihän minun tarvitse toki realisoida sakkoja, kohtuu kaikessa, mutta nyt sakko saa hoitaa painetta urakoitsijalle.

Ja kappas, peltikate tuli maanantaina 26.11.2012 pihalle. Ei vaan ollut 0,6mm vaan 0,5mm. Hoituu toki silläkin, ei vaan ole sitä mistä sovittiin. Mutta raha auttoi asiaa, riskini kannatti vaikka yöunet kärsi :)


Tänään torstaina, 29.11.2012, peltikattoa ei ole vielä asennettu. On kyllä aloitettu tiistaina 26.11.2012 ja eilen kävin ostamassa pressun suojaksi jotta voivat tehdä hommia lumesta huolimatta (ettei lumi ja vesi jäädy huopaan). Tänään kuulemma pitäisi jatkua mutta aikamoinen lumimyräkkä on tulossa, toivottavasti eivät tipu katolta kun kattokaltevuus on 1:2.

Raksapihan osalta homma jäi kesken. En vaan ehtinyt hoitaa asiaa ajoissa kuntoon, kyselyitä urakoinnista kyllä laitoin jo vireille, Ravon kanssa ollaan puhuttu pihan ja tukimuurin urakoinnista, vaikuttaa kyllä erittäin hyvälle kaverille, hyvä vinkki pohjoispuolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti