sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Porraskaiteet

Meille on tulossa paikallaan valetut betoniportaat, joihin pitäisi päättää kaiteet. Tässä muutama vaihtoehto:
9 kommenttia:

 1. Omaan talooni ottaisin vaihtoehdot 1 tai 2. Alimmaisen hylkäisin syystä, että valkoinen kaide on ehkä hankalampi saada pysymään puhtaana? Ja kaideväli on siinä liian tiheä. Lisäksi vaihtoehdoissa 1 ja 2 selkeä 2-värisyys näyttää vielestäni kivalta. Ellei sitten koko talosta tule tyyliltää 1-värisen valkoinen, jolloin vaihtoehto 3 voisi olla yhdenmukaisuussyistä ihan luonteva valinta.

  Meille tulee aikanaan myös umpinaiset askelmat, (niin kuin näissä kaikissa vaihtoehdoissa - muuten meidän mäyräkoira ei uskalla portaissa kulkea, ja se pitäisi aina kantaa). Sen pidemmälle en ole omia portaita vielä miettinyt.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa tehdä tukevat valumuotit. On aika kettumaista lapioida pari kuutiota kuraa ulos ja muotit pettää.
  Lemminkäiseltä saa valmiita betoniportaita. Ei tarvitse tuskailla valumuottien kanssa. Tulevaan taloomme otamme luultavasti valmiiksi valetut portaat jotka nostetaan nosturilla paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tuurilla käy juuri noin... Täytyy valvoa tarkkaan muottien rakennusta. Meidän piti laittaa tuollaiset Lemminkäisen valmisportaat, mutta ei niitä voinut laittaa, kun lattiaa ei oltu valettu ennen katon asennusta. Nyt on paha saada portaat sisälle.

   Poista
 3. Sen katonhan joutuu kuitenkin purkamaan, kun ne huovat repeytyivät ja muovi on aluskatteen tilalla. Eli kun katto on purettu, voitte nostaa valmis portaat sisään.

  VastaaPoista
 4. Meille tilattiin valmisportaat samalta valmistajalta, joka teki talon betonielementit. Näiden portaiden kustannus on kyllä moninkertainen jos laskee suoraan hinnan paikalla valettujen portaiden tilpehööreille. Tosin ne mukavasti asennettiin paikalleen siinä samalla kun yläkerran seinät. Ei meilläkään ollut lattiaa valettu, harvoin kai lattiavalu on tehty ennen katon asennusta. Valettiin vain antura portaille. (Sinänsä hassua että teille ei kukaan tajunnut ehdottaa sitä.)

  Tosin se aikakin kai jotain maksaa, jos maksaa valmis porraskin. Valumuottien askartelu ja valamishommelit vievät aikaa. Valun pullahtaminen on veemäistä, meillä meinasi ulkopuolelle valettava muurimuotti pullahtaa kesken valun ja se oli aika hikinen paikka...

  Noista porraskuvista tykkäsin eniten siitä missä oli metalliset porraspinnat, vai miksikä niitä sanotaan.

  VastaaPoista
 5. Oletteko päättäneet, mitä materiaalia portaiden askelpinnat ovat? Entä millaiset askelnousut ovat? Me hankimme valmisportaat (taisi olla juurikin Lemminkäisen), ja nyt valitsisin toisin. Portaiden askelmien päällystäminen tuli todella kalliiksi (kun lähes jokainen askelma on hieman erilainen noissa kulmakohdissa) ja portaiden askelnousut ovat turhan korkeat. Etenkin vanhemmille ihmisille noiden portaiden kapuaminen ei ole mitenkään vaivatonta, askelmia pitäisi olla enemmän. Entä oletteko miettineet, että portaiden seinä voisi myös olla umpinainen, ja kaide sisäpuolella/päällä kiinni? Nuo rimamaiset kaiteet ovat hankalia siivota, huoltomaalata ym ja umpinainen portaikko on turvallisempikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan aiempaa kommenttiani, meillä siis Lemminkäisen Elemento 16 -elementtiporras. Porrasaskelmien päällystämisen kannalta Elemento 8 olisi ollut parempi vaihtoehto. Meillä askeltasot ovat massiivipuuta, joiden reunoissa on liukuesteurat. Hyvin toimivat ja varmasti kestävämmät kuin laminaatti.

   Poista
 6. Miksei lasia? kaikki mainitsemasi aika romanttisia :) meillä lemminkäisen elementtiportaat johon liimattiin laminaatti kiinni ja askelman reunoihin liukuesteeksi karhennettu alumiinilista kts. http://www.zeta.fi/kaiteet.html

  VastaaPoista
 7. Kaikki vaihtoehdot on kauniita! Itse valitsisin vaihtoehdon 1 tai 3 sen mukaan, minkä värinen lattiasta tulee. Tummemman lattian kanssa 1 ja vaaleamman 3.

  VastaaPoista