sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Ulkotäyttöjä ensi viikolla

Yritin eilen tehdä sääsuojausta onteloiden päälle isoilla pressuilla, jottei eilinen kaatosade olisi kastellut rakenteitä. Oli vaan sen verran paljon tuulta ettei suojauksen tekemisestä tullut mitään ja tänään oli hienosti kaikki seinät ja ontelot märkiä.

Ensi viikolla pitäisi saada täytettyä maanpaineseinän ja kallion väli (leveys n. 1.7m, korkeus 2m, pituus 20m) sepelillä. Laskin että sellaiset varaat 70m3 pitäisi sepeliä sinne saada vietyä. Suunnitelma on heittää sepeli hihna-auto kellarikerroksen yli kaivantoon, saa nähdä kuinka käy. Ilmeisesti hihna-auto pystyy n. 17m etäisyydelle siirtämään sepeliä, hieman jännittää ottaako eps-harkko kipeää sepelistä (arvaan että ottaa).

Sadevesiputket pitäisi varmaan asentaa ennen sepelitäyttöjä mutta ei ole sepeliä niin paljoa tontilla että saisin sinne kaadon riittävän suureksi. Sepelitäytön aikaan tuskin ehdin olla tontilla niitä asentamassa.

6 kommenttia:

 1. Ainakin meidän tontilla käyneellä hihna-autolla oli hihnan päässä möys sellainen kaareva "kumilätkä", jonka avulla kuski saattoi valita, että antaako sepelin lentää kaarella hihnalta ala, vai putoaako se suoraan alaspäin hinhan päästä, ihan niin kuin vilja putoaa leikkuupuimurista suoraan alas lavalle. Hihna-autofirmalle kannattaa ehkä etukäteen ilmoittaa, että tulevat paikalle riittävän pitkähihnaisella autolla. Meidän tontilla kävi kaksikin eri autoa, ja toisessa oli tosi pitkä hihna, taisi olla se pidempi likemmäs 20 metriä pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä niminen firma omisti tuon 20m hihnan? Saako kysyä paljonko kustansi?

   Poista
 2. Eikös siihen patolevy tuu pintaan? ja osta jostain 20mm styrokslevyjä siihen suojaks.

  VastaaPoista
 3. estää sitä sun eps-harkkoa menemästä rikki, eli ottaa vastaan ne pienet iskut mitä siitä sepelistä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikös se patolevy ota pienet iskut vastaan?

   Poista