torstai 6. syyskuuta 2012

Ulkotäyttöjä

Tänään tehtiin ulkotäyttöjä kellarikerroksen maanpaineseinälle. 16-32mm kivet eivät suostuneet kiipeämään hihna-auton hihnaa ylämäkeen kun kulma oli niin jyrkkä. 5-16mm kivellä suurin osa pysyi paremmin hihnalla mutta ei tahtonut oikein hihnan pituus riittää rakennuksen yli. Kiveä sitten siivosin koko loppuillan yläkerran lattialta.

Ihan kokonaan ei täyttöä saatu tehtyä koska hihna ei ylettynyt kun rakennuksen kulmiin ja keskellä maanpaineseinää. Menee siis lapiohommiksi jossain vaiheessa.

Se mistä olin todella iloinen oli se että sain ensimmäisen maaurakoitsija jättämiä todella vaarallisia kivenlohkareita pudotettua nyt täytön päälle. Tosin, osa lohkareista vaan painaa monta sataa kiloa ja ei saa niitä siirtymään. pitää keksiä jotain nerokasta...

Eilen minulla oli vielä sellainen käsitys että tänään piti olla vain ulkotäyttöjä mutta raksalle tullessani sisään heitettiin hihnalla 16-32mm kiveä. Siinä hetken tuumasi keskeyttääkö moinen vai olinko ymmärtänyt jotain väärin. Soitto vastaavalle ja antoi ohjeet miten sisätäyttöjen kanssa edetään: täytetään 30cm ja tärytys sen jälkeen. Jotenka annoin tehdä sen verran sisälle täyttöjä että tuo 30cm tärytetään ensi alkuun. Otetaan sitten pienempää kiveä myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. "Tosin, osa lohkareista vaan painaa monta sataa kiloa ja ei saa niitä siirtymään. pitää keksiä jotain nerokasta..."

    Saako sinne jonkun kulman alle tai saako kalliosta sivutukea niin, että liikuttaisi niitä auton tunkilla?

    VastaaPoista
  2. Voihan nuo lohkoa pienemmiksi kivikiiloilla tai etanadynamiitillä.

    VastaaPoista