torstai 13. syyskuuta 2012

Yläkerran ensimmäinen valu tehty

Tänään oli yläkerran valu puoleen väliin saakka. Betoni oli varsin juoksevaa ja täyttyi vibran avustamana varsin mallikkaasti ikkunoiden ja oviaukkojen alle. Mutta ne teräkset... niitä ei nyt laitettu ikkunoiden alle vaikka kuvissa niin oli. Ei ole myöskään alakerran ikkunoiden alla. Näiden puuttuvien raudoitusten tarkoitus on estää ikkunoiden nurkasta lähtevät kutistumahalkeamat. Jos seinään laitetaan rappaus heti vesikaton laiton jälkeen niin on jonkinlainen vaara että halkeamat tulevat myös rappaukseen.

Rakennesuunnittelijan kanssa keskustelin asiasta ja oli sitä mieltä että jos betoni pääsee kuivumaan riittävästi ennen rappausta niin halkeamia ei näy. Ikkunakulmiin voi laittaa myös tuplaverkon.

Seuraavaksi lisää harkkoa seinälle ja vkloppuna & ensi viikolla aukkojen yläpuoliset raudoitukset ja valu. Sitten onkin kattotuolien asennus ja vesikaton laittoa.

Pitäisi hommata myös vesi raksalle, pitää huomenna kysellä vastaavalta miten edetä sen kanssa koska vesimittari on tarkoitus asentaa ei-kantavalle seinälle ja niitä seiniä ei vielä ole. Suostuisiko HSY laittamaan sen toiselle seinälle kuin mitä piirrustuksissa on...

2 kommenttia:

  1. Suostuu. Meillä asennettiin juuri eilen vesimittari autotalliin vaikkei tilassa ole vielä edes seiniä. t. Passiiviakos tässä! -raksaajat

    VastaaPoista
  2. Terve ! Päivitäpä sivua taas. Seuraan mielenkiinnolla. On saman suuruusluokan projekti aluillaan.

    VastaaPoista