perjantai 28. syyskuuta 2012

Tuolit katolla

No niin, nyt voi naapuri huokaista helpotuksesta, sillä kattotuolit ovat siirtyneet tienpenkalta talomme päälle. Siinä tontille ajaessaan nosturi rikkoi toisen naapurin muuria, mutta onnistui pääsemään meidän tontille lopulta. Ei ole helppo tuo meidän tonttimme sijainti kapean rasitetien päässä.

Ei ole tässä enää kattotuoleja vaivana. Ne olivat tuota puunrunkoa vasten eli todellakin tien penkalla, ei varsinaisella pihalla. Kuva on otettu rasitetieltä käsin.

10 kommenttia:

 1. No niin, hyvä että saitte tuolit katolle. Saako julkisivusta antaa vielä palautetta? Annan kuitenkin...Olisiko pääsisäänkäynnin ja yläkerran aukotusta saanut yhtä leveäksi? Voiko asiaan vielä vaikuttaa. Tuo julkisivu näyttää aika raskaalta ja umpinaiselta. Lisäksi itse laittaisin yläkertaan lasioven ja viereen (aivan kiinni oveen) ikkunat, jotka lähtevät lattiasta ja ulottuvat oven yläpintaan. Lisäksi suurentaisin vielä kaikkia muita tällä julkisivulla olevia ikkunoita. Näin aukotus olisi tasapainoisempi ja julkisivu keveämpi. Tämä siis kaikella ystävyydellä. Ei kettuiluna.
  Hyvää raksasyksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ikkunat tosiaan näyttävät pieniltä ja julkisivu melkoisen ankealta. Tuohon ulko-oven (jonka molemmin puolin on 50cm ikkunalevikkeet)yläpuolellehan on tulossa parveke, joten yläkerran parvekkeen ovea ei kannata laittaa kokonaan lasiseksi, eikä ikkunoita alas saakka, sillä ne jäävät kaiteiden taakse. Kaikki julkisivun ikkunat ovat makuuhuoneiden ikkunoita ja niissä tuo 120cm tuntuu kyllä ihan riittävältä, ettei tule ihan akvaario-olo. Toivottavasti ilme kevenee, kun ikkunat ovat paikallaan ja talo on rapattu. Olemme kyllä itsekin ihmetelleet ikkunoiden pienuutta tällä ja myös toisella puolella taloa, jossa kuvien mukaan seinä olisi ollut lähes täysin ikkunaa. Toivottavasti valmiina näyttää toisenlaiselta.

   Poista
  2. Me ollaan juuri rakennettu ja mun kokemukseni mukaan ne ikkunat vaan pienenee tuosta eteenpäin. Siis kun talo etenee, alkavat ikkunat tuntua entistä pienemmiltä. Meillä on moniin nykytaloihin verrattuna isot ikkunat makuuhuoneissa, mutta silti tekisin niistä vielä isommat, jos saisin uuden mahdollisuuden. Ensisijaisesti sisätilojen suhteen, en niinkään siksi miltä ulkoapäin näyttää. Huomasin kyllä, että yläkerrassa on parveke, mutta minusta se ei ole este kokolasiselle ovelle tai lattiasta lähteville ikkunoille. Minusta se vain avartaisi huonetta. Ja laittaisin parvekkelle jotain kaunista, kasveja esim jolloin niitä voisi ihastella myös sisältä huoneesta.
   Tietty se vaikuttaa, miten olette ajatelleet kalustaa huoneet. Esim. jos tuohon yhteen makuuhuoneseen on tulossa kaksi sänkyä, niin on varmaan parempi, että ikkuna jää niiden väliin.

   Poista
  3. Jatkan vielä. Muuten tuon sisäänkäyntijulkisivun aukotus on mielestäni oikein rauhallinen. Ja kun katsoo julkisivupiirrosta huomaa, että parveke tulee tasapainottamaan kokonaisuutta. Pitäkää siis kiinni siitä mitä itse haluatte. :) Annoin vaan omia kokemuksiani juuri rakentaneena ja kantapään kautta oppineena.;)

   Poista
  4. Juu en ollenkaan ottanut pahalla kommenttejasi. Valitettavasti noihin ikkunoihin ei voi enää vaikuttaa, kun seinät on valettu. Nyt tosiaan tuntuu, että ikkunat olisivat voineet olla isommat, suunnitteluvaiheessa pelättiin että talosta tulee helposti akvaario. Noissa makuuhuoneissa on tosiaan samanlaiset 120cm ikkunat myös toisella seinällä. Parvekehuoneeseen ei taas viitsinyt laittaa enempää seinätilaa vieviä ikkunoita, kun huone on pitkä ja kapea ja kalustaminen voi muutenkin olla haastavaa. KAtsotaan miten nyt sitten käytännössä toimii. Tehdään sitten seuraavasta talosta täydellinen ;).

   Poista
 2. Siis onko makuuhuoneiden ikkunoiden leveys 120cm? Onko siinä vielä tuuletusikkuna päälle eli oikea leveys enemmän? Meillä on makuuhuoneiden leveys 145cm ja siinä on pieni tuuletusikkuna sivussa eli leveys tuuletusikkunan kanssa 145cm. Nyt jälkikäteen harmittaa, ettei otettu leveämpiä, mutta makukysymyksiähän nämä on. Näyttää muuten tosi hienolta talonne ja etenkin, kun on korkealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule tuuletusikkunoita. Mutta noissa kulmahuoneissa on vielä toinen 120cm ikkuna toisella seinällä eli luulisi valoa riittävän.

   Poista
 3. Se naapurin muuri oli muutenkin tiellä, mitäs rakensi sen siihen. Naapurin syytä!

  VastaaPoista
 4. Meillä on 140 cm leveät ikkuna-aukot, ja verhojen kannalta ne ovat tosi hankalat; valmisverhoja kun saisi paljon helpommalla (=halvemmalla) 120 cm ikkunoihin... Jos olisin tätä ajatellut, niin olisi laitettu kapeammat ikkunat. Ihan riittävän valoisaa meillä muutenkin.

  VastaaPoista