perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kulmasoppa valmis

Asemapiirroksessa on eri mitat rakennukselle kuin pohjakuvissa. Kulmat on tuotu tontille asemapiirroksen mukaan. Rakennekuvat on tehty pohjakuvien mukaan kuten pitääkin. Minna (arkkitehti & pääsuunnittelija) sanoi että mennään kaupungin tuomien kulmien mukaan kun ne on jo tuotu (tämä olisi myös helpointa ja halvinta hänelle). Mutta vastaava on sitä mieltä että menemme pohja- ja rakennekuvien mukaan ja kulmat siirretään. Kulmien siirrossa ongelmaksi vaan se että ehto "rakennuksen etäisyys naapurin rajaan max 4.0m" alittuisi (3.9m) ja palomääräykset tulisi ottaa huomioon jos alitus tehdään. Varmaan tarvitsee naapurin suostumuksenkin (arvaan ettemme saa ellei taas makseta jotain hänen asioitaan). Urakoitsijaa ohjeistin torstaina tekemään pääsuunnittelijan ohjeiden mukaisesti (mennään asemapiirroksen mukaan). Viimeisin tieto on että vastaava kertoi hoitavansa asian kaupungin kanssa ja lupasi ohjeistaa uudelleen urakoitsijaa.

Mielenkiinnolla odotan mikä on lopputulos ja paljonko se maksaa :)

2 kommenttia:

 1. Normaali etäisyys naapurin rajaan kait lähtökohtaisesti oltava se 4,0 metriä ja paloturvallisuusetäisyys lähimpään rakennukseen tästä johtuen vähintään 4+4=8 metriä.

  Meillä on omalla tontilla tilanne se, että jostain historiallisista syistä naapurin taon tiiliseinä on rajassa kiinni. Meidän talo tulee 6 metriä rajasta eli 6 metriä naapurin talosta. Tässä pitää siis ottaa paloturvallisuusasiat huomioon, ja ymmärtääkseni riitti ihan se, että kun naapuritalossa on tiiliseinä ilman ikkunoita, niin se asia oli sellaisenaan ihan riittävä, eikä meidän talolta enää erikseen vaadittu mitään (vaikka oltiin varauduttu käyttämään palamattomia rakennusmateriaaleja sillä osalla mikä on "liian lähellä" naapurin taloa).

  Kuulostaa niin kovin pieneltä tuo 10 cm että eikö sitä saa ihan jo "mittavirheen" piikkiin, eli antaa kulman olla siinä missä se on, ja on "sitkeästi sitä mieltä", että onhan siitä se 4 metriä rajalle! (Raja on tarvittaessa vaikka vähän kaareva - itse asiassa sellaisenkin ihmeellisyyden tapasin ensimmäistä kertaa elämässäni omalta tontiltani, kun tontti on liikennevaloristeyksessä).

  Ei sitten teidän taloa voi mitenkään siirtää 10 cm pois päin siitä hankalasta naapurista? Jolloin oikeastikin jäisi 4 metriä rakoa rajalle?

  VastaaPoista
 2. Noi paloturvallisuusmääräykset on kyllä sellaista hepreaa, että niihin kannattaa pyytää joltain osaavalta apua ennen kun tekee ratkaisuja. Me jouduttiin selvittelemään kaupungilta naapureiden tekemiä palosuojausratkaisuja, koska ne vaikuttivat siihen mitä meiltä vaadittiin. Päädyttiin laittamaan talo yli 8m päähän molemmista naapureita (ovat vielä saaneet rakentaa vain 2m:n päähän rajasta), ettei varmista minkäänlaista suojausta tai paloikkunaa tarvita.

  -Milla

  VastaaPoista