tiistai 19. kesäkuuta 2012

Anturat valettu

Nyt on anturat valettu ja tartuntateräkset laitettu paikalleen rakennekuvien mukaisesti. Pientä ylimääräistä jumppaa tuli kun naapuri oli "unohtanut" sellaisen betonimöhkäleen rasitetielle, ettei betonipumppuauto päässyt tuntiin eteenpäin. Tunti meni neljältä mieheltä rikkoa se pienemmäksi ja siirtää sivummalle. Syyttävä sormi minuun päin kun en ottanut asiakseni hoitaa hyvissä ajoin etukäteen varmuuden vuoksi, oletin että kun raksalla minun ja naapurin työmiehet tuntevät toisensa niin hoitavat sen pois ENNEN betoniauton tuloa.

Itse valu meni hyvin, vähän siellä raudat liikkuivat pois muovipalojen päältä, toivottavasti ei ole ongelma. Kaikkieen 12m3 meni betonia, ensin 5m3 ja betoniauto tyhjeni, tilattiin 7m3 lisää ja n.30min päästä saatiin sekin paikalle. Betoniauton kuski ohjaili betoniletkua oikeaan suuntaan, kirvesmies ohjasi betonin valumuottiin ja toinen tasoitti alustavasti laudan pätkällä anturan yläpintaa. Lopuksi kirvesmiehet hiersivät pinnan tasaiseksi.

Loppujumppana laitettiin tartuntateräkset paikalleen. Eivät tahtoneet pysyä itsekkeen, joten laitettiin lauta keskelle anturaa anturalinjan mukaisesti ja teräkset lautaa vasten nojaamaan. Helppoa. Jos olisin ollut rohkea niin kyllä siitä olisi ehkä itsekin apumiehen kanssa selvinnyt. Kaikkiaan anturamuottien tekemiseen meni aikaa 2 mieheltä n. 4pv:
* 1pv mittauksiin ja linjalankojen laittoon (to)
* 3pv muottien tekemiseen (pe,la,ma)
* 1/2pv raudoitukseen
* 2h valuun
* 2h tartuntaterästen katkomiseen, taivutukseen ja betonivaluun laittamiseen

Jos olisin pyytänyt vain perustuksia tekevältä yritykseltä niin se olisi ollut päivän homma ja 4250€.
Ei huono vaihtoehto siis sekään. Jos itse tekisi ja ei laskisi työlle hintaa ehkä 1500€ säästön tekisi.

1 kommentti:

  1. Hienoa, että hommat ovat edenneet :)! Aurinkoista juhannusta :)!

    VastaaPoista