tiistai 5. kesäkuuta 2012

Maatyöt jatkuvat

Maatyöt jatkuvat toisen maaurakoitsijan toimesta ja aamupäivä meni talvella asennettujen putkien etsimisessä. Nyt iltapäivällä kaivetaan kanaalia tontin rajalta rakennukselle. Edellisen maaurakoitsijan virheitä/huolimattomuuksia löytyi, esimerkiksi vesijohto ei kulje rasitetien alla suojaputkessa. Toivottavasti ei ole mennyt terävistä kivistä rikki, muuten kaivetaan koko tie auki. Ja toivottavasti HSY suostuu tekemään liitoksen.

Alkuperäinen urakoitsija arvioi jäljellä olevan työn olen 1-1,5pv ja sovittiin talvella että jätän 1500€ loppusummasta maksamatta. Hölmönä uskoin ja tosiaan vain 1500€ jätettiin loppuun, nyt paljastui että homma on vähintään 3 pitkää päivää. Tulee kalliiksi koska tämä uusi urakoitsija tekee tuntityönä 123€/h (sis alv). Lisäksi materiaalit ja kiviainekset. Mutta ehkäpä tulee nyt tehtyä kunnolla.

Toivottavasti ainakin, tämä uusi on meinaan alkuperäisen lapsuuden kaveri. Katsotaan mitä tuleman pitää, jonkun tonnin budjetti nyt pissii maaurakoinnin osalta taas kerran. Elämä on, ainakin ensikertailaiselle.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti teidän projektin osalta urakoitsijoiden kanssa ongelmat jäisivät tähän.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista. Meidän rakennusprojektin maatyöt alkavat ensi viikolla ja kauhulla pelätään myös tulevan kallion luohinnan kuluja. Ja tuntuu, että juuri nämä maanrakentajat osaavat ottaa "ensikertalaisilta", kun ei oikeen tiedä mistä maksaa. Toivon, että teillä lopputyöt sujuisivat ongelmitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Olkaa tarkkana kirjallisen sopimuksen kanssa, valmistumisaika, sopikaa tarkasti mistä tärinämittaukset, kuka maksaa. Myös vastuu vahingoista. Ja sopimussakko myöhästymisestä. Onnea!

   Poista