keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Passiivikivitalolle rakennesuunnitelmat ja urakoitsija

Passiivikivitalot (Laura L) tekee meille parhaillaan rakennekuvia. Pyysin vielä heiltä Jussia käymään tontilla ja kävikin eilen katsomassa tilanteen. Suositteli että kellariseinän ja kallion väliä ei jättettäisi auki jottei pakkanen mene anturaan saakka. Harmillista koska olin ajatellut laittaa siihen vain terassin päälle ja alle olisi jäänyt 4m syvä, 1.5m x 17m tila polttopuille ja talven yli varastointiin.
Autokatoksen korkoa (36.80) mietti pitkään koska tie on nyt 35.00 korossa ja matkaa tieltä on alle 10m autokatokseen. Mutta ei pitäisi olla ongelma jos tietä vielä nostetaan kuten naapurin kanssa oli puhetta.

Passiivikivitalon suositteleman urakoitsijan (Janar) kanssa ollaan talvi ja kevät keskusteltu pystytyksestä ja sisätöistä. Keväällä päästiin jo summastakin sopimukseen ja pari viikkoa sitten Janar lupaili että kesäkuun alussa jos aloittaa niin jopa jouluksi ehtisi muuttokuntoon. Ei hassumpaa, toivottavasti kaikki asiat loksahtaa aikataulullisesti kohdalleen ja pääsee pian aloittamaan. Nyt pitää vain saada HSY tekemään vesiputkiliitos jotta maatyöt voivat jatkua, LVI-urakoitsija ja sähköurakoitsijan aikataulut pitää saada synkkaan Janarin kanssa. Pitää Janarin kanssa kysellä aikataulusta vielä.


4 kommenttia:

 1. Toivottavasti teillä asiat loksahtelee kuntoon! Aika tiukka aikataulu teille on lupailtu, toivottavasti onnistuu. Mikähän siinä jouluksi uuteen kotiin jutussa oikein on. ;) Katotaan vain jos asiat meillä sujuu oikein nappiin, ni ruvetaan vielä iteki haaveilemaan ja kehittämään ressiä siitä. :D

  VastaaPoista
 2. "terassin alle olisi jäänyt 4m syvä, 1.5m x 17m tila polttopuille ja talven yli varastointiin."

  Onko maailma tässä kohtaa mustavalkoinen, eli mahdollisuudet on joko 4m tai 0m, vai voiko esim. tehdä täyttöä metrin tai parin verran ja sitten sinne alle kunnolliset vaakatason eristeet täyttömaan sisään? Eli reilusti styroksia (vähän kaltevasti talosta poispäin), niin eikös pysy pakkanen poissa antureista ja perustuksista? Ja siellä 2-3 metrin tilassakin mahtuisi vielä kulkemaan, jos täyttö olisi tehty vain osittain?

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti kaikki menee teillä putkeen urakoitsijan kanssa ja muutenkin, ja pääsette ongelmitta jouluksi uuteen kotiin. Ja toivottavasti teillä on kunnon sopimus uhkasakkoineen urakoitsijan kanssa.

  VastaaPoista
 4. Tuota Mikan kommenttia tarvii katsoa vielä kun toinen kerros on lattiakorkeudessa niin näkee miten kallion reunan korko asettuu.

  VastaaPoista