torstai 18. huhtikuuta 2013

Takka passiivitaloon

Suunnitteluvaiheessa pohdin millainen takka ja hormi pitäisi laittaa ja mietin asiaa vielä rakennusvaiheessakin. Rakennesuunnitelmissa laskelmat tehtiin varmuuden vuoksi varaavan takan painolle ja muurattavalle hormille. LVI-suunnitelmissa tehtiin varaus vesitakkalle. Myös Tulilattia oli vahvasti harkinnassa. Lopulta pääduin sitten huomattavasti kevyempään yhdistelmään: Härmä AirIn piippu + Nordpeisin London kevyttakka.

Hintaa tuolle tuli asennettuna 6100€ ilman takan pinnoitusta (maalipinta, sen voi tehdä itse) ja toimituksen + asennuksen hoiti mallikkaasti Lohjan uunikeidas. He tuntuivat olevan hyvin perillä HärmäAir:n piipusta ja sen asennuksesta, olivat myös yli tonnin halvempi kuin kakkoseksi tullut espoolainen toimija.

Mietin myös On-Piippua, joka tuodaan ja asennetaan kuorma-autosta paikalleen. Mutta asennus olisi ollut talvella ja se ei olisi onnistunut meidän ahtaalla tontilla. Pelasin siis varman päälle ja otin koottavan piipun.

AirIn piippu on mielestäni ihan OK, häiritsevin tekijä siinä on se piippuimuri: se pitää ääntä. Muuten ihan toimiva systeemi passiivitaloon. Kokeilin käyttöä kerran niin, että vain sytytysvaiheessa + 10min pidin piippuimuria päällä mutta myyjä osasi kertoa ettei se ole suositeltavaa ylilämpenemisriskin vuoksi. Vai olikohan se vain suositus, en muista.

Jos rakentaisin uudelleen niin kokeilisin ehkä ONpiippua.

1 kommentti:

  1. Saisikohan sitä imuria säädettyä käymään hieman pienemmillä kierroksilla? Lisäksi jos piippu resonoi, niin sille voisi ehkä tehdä jotain laittamalla jotain kumia imurin ja piipun kiinnityskohtiin.

    VastaaPoista