maanantai 15. huhtikuuta 2013

Saunan lumoissa

Viime viikolla meille asennettiin saunaan ovi ja lasit sekä kytkettiin kiuas. Testasimme Janin kanssa saunaa heti perjantaina, vaikka kiukaan säädöt olivat vielä hukassa ja asteita saimme saunaan huimat 55. Kyllä siinäkin jo saunoi. Eilen lapsetkin pääsivät kokeilemaan uuden saunan löylyjä ja lämpöä riitti jo niin kuumaksi asti, että piti säätää pienemmälle. Keskimmäinen totesi lauteilla istuessaan, että tämähän on kuin hotellin sauna. Melkoisen kokoinen saunasta lopulta tosiaan tulikin, mutta on se vaan ihana!


Kiukaana meillä on Helon Rocher


Jani keksi laittaa yhden kuituvalon suihkun yläpuolelle. Sadesuihku on Hans Grohen.

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Piti vielä kysyä että mistä hommasitte tuon rosterisen integrointikauluksen kiukaalle? Helo itsessään näyttää tarjoavan vain lasista tai vuolukivistä. Meille tulossa sama kiuas niin tuo teillä oleva kaulus näyttäisi todella hienolta!

   Poista
 2. Tosi kaunis sauna! Mukava katsella välillä tällaisia "puunvärisiäkin", nykyään kun niin moni sauna on jotenkin värjätty tummemmaksi tai vaaleammaksi. Mekin ollaan pähkäilty, että pitäisikö esim. seinät käsitellä tummaksi, mutta toisaalta tykätään kovasti tällaisesta "perinteisestä" sävystä ja epäilen, että sellainen laitetaankin.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa varmasti päästä omaan saunaan ekaa kertaa :) Siitä haaveillaan täälläkin! Nimimerkillä foliota saunaan tämän illan teippaillut :)

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää! Mä kans liputan ns. perinteisten lauteiden puolesta! Mitä materiaalia teidän lauteet ovat?

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja harmoninen on teidän sauna.

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja tyylikäs sauna! Nämä kuvat taas tosiaan tsemppaavat eteenpäin, jotta pääsee itsekin... Kuten totesin...omaa saunaa odotetaan! :) Nautinnollisia löylyhetkiä!

  VastaaPoista
 7. Vau! Olette tehneet hienon talon ja kattavan blogin, johon juuri äsken tutustuin.

  Kaikennäköistä teillä on matkan varrella sattunut ja hienoa nähdä, että kaikesta huolimatta teillä on nyt hieno uusi talo!

  Yritin seurailla miten teillä kävi urakoitsijanne kanssa (Janar). Vaihdoitteko urakoitsijaa vai jatkoitteko saman kanssa. Mikä oli muuten urakoitsijan firman nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdoimme urakoitsijaa, kun emme päässeet Janarin kanssa sopuun.

   Poista
 8. Hyvältä näyttää! Mistä/minkä merkkinen tuo teidän amme on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amme on Westerbergin Deep R1800, ostettu K-Raudasta

   Poista
 9. Jäikö Janarin urakka kesken?

  VastaaPoista
 10. Mitäs tykkäätte tuosta grohen sadesuihkusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut nuo Grohen sadesuihkut 2 vuotta. Ihan ok, mutta aika hankalahan nuo sadeosien päälliosat on pestä vaikka yli 170 cm pitkä olenkin. Letkun päässä oleva suihkupää oli niin heikko paineeltaan (kait veden säästön takia) että vaihdoimme oikeen suihkuun paremman. Makuasioitahan nämä on.

   Termostaatin säätöpainike kerää kalkkia ympärilleen helposti ja on aika himpulaa tekoa. Ei ole Suomessa ongelma, kun vesi on pääsääntöisesti pehmeää, mutta Keski-Euroopassa en usko hanan kauaa kestävän.

   Poista
  2. Me olemme kyllä tykänneet. Tuo on siis Hansgrohe ei Grohe. Meillä on kyllä tuo letkun päässä olevassa suihkussa oikein hyvä paine, tulee siis voimakkaammin kuin tuosta sadesuihkusta. Tykkäämme kovasti!

   Poista
 11. Mistä otitte tuon saunan? Hienon näköinen. Meille on myös tulossa sama kiuas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän timpurit rakensivat saunan pitkästä tavarasta.

   Poista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. KOmmentoin vielä tännekin, kun kävin kurkkimassa. Näyttää kyllä ihanalle tuo teidän sauna, jotenkin juuri "hotellimainen". Ja tykkään oikein paljon tuosta pesuhuoneesta, sen katosta ja ammeesta. Olette saaneet myös tuon kylppärin järjestettyä järkevästi tuollaiseen käytävämäiseen tilaan. On kyllä ihana!

  VastaaPoista
 14. Hei, hieno sauna ja kylpyhuone! meille ollaan asentamassa myös Rocherin kiuasta ja olemme pohtineet tuota rosterista integrointikaulusta, kuumeneeko se kovin ja oletteko siihen joskus jalkanne polttaneet? Toinen kysymys, minkä ikäiset lapset teillä on ja oletteko olleet huolissaan että polttaisivat itsensä kiukaaseen? Me mietimme kaiteen asentamista ettei lapset (pienin 1,5v.) siihen suinpäin sinkoa.
  Kati

  VastaaPoista