torstai 21. maaliskuuta 2013

MUUTTOLUPA!Käyttöönottokatselmus oli tänään puoliltapäivin ja niin onnellisesti kävi, että lupa heltisi parin huomautuksen kera. Voi tätä helpotuksen tunnetta. Ei tarvitse muuttaa väliaikaiskämppään (kiitos vaan vanhemmat tarjouksesta, mahtavaa että oli plan B), vaan suoraan uuteen kotiin. Enää ei tarvitse kuin pakata nykyiset 100 neliötä laatikoihin ja hurauttaa muutaman kerran tämä 200m matka edestakaisin ja uusi elämä voi alkaa. Pikku juttu verrattuna tähän raksaprojektiin.

Eilen meillä oli taloesittely. Taisi olla muutama blogin lukijakin meillä vieraana. Yhteensä paikalla kävi huikeat puolensataa ihmistä.

21 kommenttia:

 1. Onnea paljon! Pitkän ajan odotus palkitaan. :)

  VastaaPoista
 2. Varmasti upea hetki, onnittelut siitä! Ja toivottavasti upea blogi jatkuu myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan tässä vielä talon kanssa tekemistä, joten blogikin jatkunee. Talohan on ulkoa täysin kesken.

   Poista
 3. Onnea, olette sen todella ansainneet kaikkien vastoinkäymisten jälkeen!

  VastaaPoista
 4. Hyvä homma! Joko on kotiuduttu? :)

  VastaaPoista
 5. kuinka kustannukset ovat pitäneet budjettiin? päivitättekö kustannussivua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan toivutaan muutosta, niin yritetään saada kustannussivua päivitettyä. Alkuperäinen budjetti ei ole pitänyt. Arvio on nyt, että koko homma kustantanee n. 720 000€.

   Poista
  2. Herranpieksut miten kallis talo.
   Me tehdään samanlaisista harkoista yhtä iso talo ja tavoite on 400000 euroa taloon + pihaan. Tontti on selvästi halvempi.

   Poista
  3. 400.000 budjetilla ei tehda 60.000 edesta pelkkia maatoita, mutta nahtavasti rakentajilla oli tuo tiedossa ? En tieda mihin kaikkeen tuo 720.000 menee mutta en kylla ole niinkaan varma siita etta pihat ovat tuossa mukana (hyva jos ovat), mutta mielestani laskelmissa olevista 494 k€:sta puuttuu aika paljon yhta sun toista. Suunnitteluun rahaa ei tassa proggiksessa ole juurikaan mennyt, tieda sitten olisiko budjetti saatu paremmin pitamaan jos olisi kaytetty suunnitteluun enemman ?

   Poista
  4. Suunnitteluun on käytetty paljon aikaa, vaikkemme ammattilaisille olekaan siitä maksaneet ja tiesimme kyllä jo aloittaessamme, ettei toivomamme budjetti riitä. Onhan tässä kuitenkin ollut käytettävissä myös rakasaikana kertyneet omat palkkatulot, joita emme laskeneet budjettia tehdessämme. Lisää lainaa ei tarvitse pankilta anella. Emme ole pyynnöstä kirjanneet tänne rakennuttamisen avustamisesta maksamaamme summaa vastaavalle mestarille emmekä vastaavan mestarin palkkiota muutenkaan.

   Kustannussivu ei tosiaan ole ajantasalla tällä hetkellä, kun sen päivittäminen on melko työlästä ja on ollut vähän muutakin tekemistä ;).

   Poista
 6. Oho ! 720 000 !Saako kysyä mikä teillä oli budjetti ? Onko tuossa jo pihasta tulevat kustannukset mukana ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budjetti oli alunperin 650k, mutta kyllä laskelmat näyttivät jo ennen rakennuttamisen aloitusta, ettei se tule riittämään. Hinnassa ei ole pihan kustannuksia mukana muuten kuin pakolliset tasoitukset.

   Poista