maanantai 11. maaliskuuta 2013

Haasteita keittiössä ja kylppärissä

Lauantaina kävi pieni sattumus, että olin poikien kanssa siivoamassa lastenhuoneita. Olimme kaikki keskimmäisessä huoneessa kun nuorempi poika vahingossa tönäisi oven kiinni. Ovi pamahti lukkoon, sillä ovissa ei vielä ole painikkeitä, joilla ovet saisi auki. Siellä sitten olimme lukkojen takana kaikki kolme. Huoneessa ei ollut muuta kuin kaksi rättiä, moppi ja me. Yritin saada ovea auki mm. kellon remmin piikillä, mutta ei onnistunut. Onneksi Jani tuli talolle puolisen tunnin kuluttua tuosta oven lukkoon menosta, eikä tarvinnut tuntikausia olla loukussa. Opinpa siitä, että kännykkä on parasta pitää taskussa koko ajan raksalla ollessa. 

Tällä hetkellä talolla pitäisi olla keittiön asentaja viimeistelemässä hommiaan, mutta tässä kuvia viime viikon perjantailta, kun runko oli saatu kasaan.

Kivitasojen kanssa oli pari haastetta: Ensimmäinen haaste oli saada etenkin tuo niemekkeen kivitaso kannettua yläkertaan. Se ei ole ihan kevyimmästä päästä, kun mittaa tasolla on 1200x2200. Painoa ilmeisesti lähemmäs 400kg. Viiden miehen voimin sitä kannettiin askel kerrallaan. Kuvista ei näe, mutta niemeke tosiaan on melkoisen iso. En jotenkin hahmottanutkaan, että se on noin leveä. No, mahtuupa ainakin työskentelemään kummallakin puolella. Toinen haaste kivitasojen kanssa oli asennus. Tuo ikkunaseinä on nimittäin melkoisen kiero. Nämä kuvat kertovat ehkä jotain:Tuota seinää jouduttiin kovertamaan, että kivitason sai jotenkin asennettua. Tuollaiset erot kuitenkin jäi tasojen yhdistymiskohtiin. Onneksi ne eivät näy, kun ne on kiinnitetty. 

Myös kylpyhuoneesta löytyi ongelmakohta. Kun suihkua piti alkaa kiinnittää, niin kannatin olikin irti seinästä. En tiedä kuinka se oikeaoppisesti pitäisi kiinnittää, mutta timpuri oli kovertanut eps-harkkoa ja laittanut kannattimen epsiin kiinni uretaanilla. Näin maallikon korvaan kuullostaa kovin heppoiselta. Nykyiset timpurit tekivät sitten oman virityksensä tuohon ja nyt vain sitten toivotaan, että tänään saadaan suihku kiinnitettyä ja ettei tämä myöhemmin aiheuta ongelmia. 


Sauna sen sijaan alkaa olla valmis ja ihana onkin. Parempia kuvia myöhemmin, mutta tässä esimakua:
Lasit, ovi ja kiuas vielä puuttuvat. Mutta olen oikein tyytyväinen Randon ja Urmaksen kädenjälkeen. He ansaitsevat kyllä muutenkin kehuja hyvästä ja nopeasta työnjäljestä sekä positiivisesta asenteesta työhön. Olisipa meillä ollut nämä miehet töissä alusta asti. He ovat siis tehneet meillä lähes kaikki pinnat siitä mihin edellinen urakoitsija jäi.
7 kommenttia:

 1. Voi miten kiva sauna! Mitä materiaalia lauteet ovat? Tuollainen vastakkain istuttava malli on käytössä aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää vastoinkäymisistä huolimatta. Meille on tulossa tosi samantapainen sauna, onkos teillä tuo lasiseinän alla oleva seinä laatoitettu myös saunan puolelta vai onko siellä paneeli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunan puolella on paneeli tuon tulevan lasiseinän alla.

   Poista
 3. Hienolta näyttää, keittiö ja sauna! Saako kysyä minkä kokoinen tuo sauna on? Meille on tulossa varmaankin aika samankokoinen... :)

  VastaaPoista
 4. Meillä mies jäi yläkerran parvekkeelle jumiin :D. Onneksi naapuri tuli avaamaan, ei sentään lähtenyt hyppäämään. Ei auta kun olla tarkkana. Ihana sauna ja mahtavasti etenee kalusteiden asennus!

  VastaaPoista