tiistai 14. toukokuuta 2013

Pihamietintöjä

Edellisessä kirjoituksessa näitte pihasta ne pahimmat puolet, mutta on tässä hyvääkin. Meidän tontti on vanhan talon puutarha. Siitä syystä meillä on jotain kasvillisuutta jo valmiina, kuten useampi omenapuu, jotain muita hedelmäpuita, vanhoja liljoja, raparpereja ja tonttia kiertävä syreeniaita. Valitettavasti puutarha on ollut vuosia hoitamatta, joten rikkaruohojakin riittää melkoiseisesti. Pitäisi saada ne kitkettyä pois. Käännämme todennäköisesti maan kunnolla, lisäämme multaa ja istutamme nurmikkoa ja teemme muutaman istutusalueen. Takapiha on siis tässä asemapiirustuksessa länteen jäävä alue. Kuten kuvastakin näkee, rinne on hyvin jyrkkä ja laskeutuu talon molemmilla puolilla. Omenapuut kasvavat lounaassa, naapurin rajalla. Etelärinne olisi tarkoitus pengertää ja istuttaa marjapensaita naapurin vastaiselle rajalle. Portaat takapihalle rakennetaan autokatoksen viereen. Autokatoksen päälle tulee (lasi)terassi, joka jatkuu talon taakse koko talon leveydeltä. Etupihalle tulee enimmäkseen kivetystä, kuistin molemminpuolin istutuslaatikot.


Takapihaa pohjoisesta katsottuna


 Tässä kuvassa näkyy pudotus terassin ovesta, kun terassia ei ole vielä tehty. Pienimmäisellä ei ole mitään asiaa pihalle. Vasemmalle jäävät omenapuut.


Eilen illalla meillä vieraili tikka. Tämä näkymä on ruokatilan terassille johtavasta ovesta. 


3 kommenttia:

  1. Tosi kiva, että pihallanne on pystytty säilyttämään vanhoja puita ja kasveja! Meillä tontti on lohkaistu metsästä ja kyselimme kyllä, että olisiko tontille mahdollista jättää jokunen puu pystyyn, mutta eipä ollut, ja aika riippoja nuo talousmetsän puut olisivat ehkä olleetkin, joten ehkä parempi näin. Meillä onneksi tontti kuitenkin rajautuu metsään, joten ihan peltoaukealla emme ole :-)

    VastaaPoista
  2. Meillä on vähän vastaavanlainen tontti eli puutarhasta lohkottu. Valitettavasti osa puustosta jouduttiin kaatamaan, mutta jotain saatiin säästettyä. Liljoja kaivelin juuri talteen ennen maatöiden aloittamista...

    VastaaPoista
  3. Omenapuut ovat ihania, kiva jos teiltä löytyy valmiina. Meillä mietitään, että miten ihmeessä saamme joskus tulevaisuudessa puut kasvamaan kalliotontilla?

    VastaaPoista