keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Rakennuttamisen lakeja osa 2

Tärinämittaus
- maaurakoitsijan arvio 2500€
- lasku 4700€


Ei varmasti ole viimeinen kerta, kun arvio pikkuisen heittää.

8 kommenttia:

 1. Hetkinen, meillä tuon teki tunnettu iso toimisto ja oli pari suojeltua ISOA taloja ihan vieressä eli katselmukset oli normaaleja kalliimpia sekä mittaritkin oli muutaman viikon eli niistäkin raksutti vuokraa normaalia enemmän, silti jäätiin alle tonnin, ja tämä viime kesänä Helsingissä. (tulee liian myöhään mutta tuo tärinän mittaus ja katselmukset kyllä kannattaa hoitaa suoraan niiden toimistojen kanssa, nehän on riippumattomia maanrakentajasta/louhijasta). Valitettaavaa sanoa mutta nyt kyllä tuntuu että tuossa vedätetty aika rajusti, samoin kuin aikasemmin siinä maanrakennuskankaassa.

  VastaaPoista
 2. Se unohtui mainita että noihon on ihan kiinteät hinnastot eli tietää kyllä etukäteen paljon tulee maksamaan (sen verran voi heittää mitä aikataulu pettää), katselmus per talo maksaa tietyn verran riippuen koosta ja mittareista on tietty päivävuokra.

  VastaaPoista
 3. viime kesänä Espoossa suoraan tilattuna Tärinämittauskonsultilta, Hinta 850€ sis mittarit ja kaikki tarvittavat katselmoinnit 5 taloa. Mittarit kahdessa talossa noin 1vk

  VastaaPoista
 4. Jos laskua ei ole vielä maksettu, niin pyytäkää ihmeessä tarkemmat selitykset mistä hinta koostuu (siis jo ette ole jo niitä saaneet). Itsellä ei ole kokemusta tärinämittauksesta, mutta muiden kommenttien perusteella kuulostaa isolta summalta ja iso on tuo ylitys joka tapauksessa, vaikka alkuperäinen summa olisikin ollut OK!

  VastaaPoista
 5. Musta kanssa kuulostaa siltä, että tietämättömyyttänne käytetään hyväksi. Oletteko ollenkaan kyselleet hintoja laajemmalti? Pyytäkää ihmeessä tarjouksia useilta tahoilta,oli kyse mistä tahansa. Ei tuon tarvitse olla mikään rakentamisen laki.

  VastaaPoista
 6. Jep, tässähän on käynyt niin, että laskutus on sinänsä oikein, sillä tärinämittarit oli käytössä pitkän aikaa. Virhe on kyllä maaurakoitsijan, joka ei saanut maatöitä aikataulussa tehtyä. Meidän vastaava mestarikin totesi saman. Asiaa selvitellään, mutta tärinäfirmalle on maksettava. Täytyy karhuta maaurakoitsijalta

  VastaaPoista
 7. Oliko maaurakoitsija vastuussa tärinämittausten suorittamisesta vai antoiko maaurakoitsija (onko hän siis yhtä kuin louhintaurakoitsija?) vaan jonkin hinta-arvion hatusta?

  VastaaPoista
 8. Maaurakoitsija sanoi ennen maaurakoinnin alkua että "noin 2500€ hänen kauttaan". Siinä kohtaa olisi pitänyt älytä joko:
  A: sisällyttää tärinämittaus tuolla hinnalla maaurakkaan
  B: ottaa selvää että tärinämittaus perustuu aikaan ja asettaa maaurakoinnille aikaraja + sakko ajan ylityksestä

  Kalliiksi tulee oppirahat.

  VastaaPoista