lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannushommia

Kun talo on keskeneräinen, niin juhannusta ei ehdi suureellisesti juhlia. Aattona Jani sai terassin siihen kuntoon, että mahduttiin kaveriperheen kanssa juomaan kahvit ilman, että tarvitsi koko ajan pelätä lasten putoavan jommasta kummasta päästä terassia. Illalla lasten mentyä nukkumaan kannoimme vielä lisää lautaa rungon päälle ja nyt alkaakin terassi olla mitassaan. Onhan tuota vissiin 70:n neliön verran. Lisäksi tulee vielä autotallin päälle vajaa 40 m2:n lasiterassi. Ei luulisi tilan loppuvan ihan heti kesken. Terassilla onkin sitten vietetty aikaa eilen ja tänäänkin sateen loputtua.

Katolla näkyykin Jani kiipeilemässä. Hän kiinnitti tänään rännit, joista puuttui puolet katon mitasta. Vesi on sateella valunut tuosta oven kohdalta alas ja siinä alla on ollut melkoinen viritys, jotta vesi on saatu ohjattua muualle kuin talon alle. Hurjan näköistä oli työskentely:

3 kommenttia:

 1. Moro! Pieni kommentti turvallisuudesta. Tikapuut on erittäin vaaralliset, pitäisi käyttää vain nousemiseen. Kannattaa sijoittaa rahaa hiukan alumiinitelineisiin, josta tekee kaikki asennustyöt. Itse ostin jo pari vuotta sitten kun aloin rakentamisen, bauhausin alumiinitelineet, todella toimivat. Katolla tehdessä kannattaa muistaa putoamissuojaimet, hiukan vaivaa, mutta loppupeleissä turvallisuus ja terveys on kaikki kaikessa. terv omakotirakentaja kollega.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia tästä blogista! Siitä on ollut suunnaton apu. Kävin myös tutustumassa taloonne esittelypäivänä ja paiskasin Janin kanssa kättäkin. Onko teidän budjetti-sivu jo täydellinen, vai puuttuuko budjetista menoista vielä tavaraa? Meilläkin on alkamassa vastaava projekti pian Espooseen ja rakennusmateriaalin valinta on nyt ajankohtainen. Mitä olette pitäneet Passiivikivitalojen Neopor-harkosta? Mikäli projektinne alkaisi nyt uudestaan, niin päätyisittekö taas tähän samaan materiaaliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budjettisivu ei ole vielä täydellinen. Meillähän on ulkopuoliset työn vielä täysin kesken. Kyllä tässä vielä kuusinumeroisen summan verran tulee kustannuksia ennen kuin talo saadaan valmiiksi.

   Neopor-harkot ovat erinomainen valinta, jos rakentaa talon itse. Jos vielä talo joskus rakennetaan, niin se tehdään täysin itse ja miksei Passiivikivitalojen EPSistä. Ehkä tämän saman talon rakentaisimme Lammista tai Lakasta ihan vain siksi, että meillä on paljon kylmäsiltoja kiinnitysten vuoksi (terassit, parveke, palotikkaat x2 ). Nuohan pitää siis porata kiinni betonikerrokseen. Olemme kyllä edelleen tyytyväisiä EPS-harkkoihin.

   Poista