tiistai 26. helmikuuta 2013

Valinnan vaikeutta

Alakerran wc:n altaan ja hanan valinta on osoittautunut haastavaksi. Haluamme sinne jotain erityistä. Tykästyumme tähän altaaseen, jo remontoidessamme nykyisen kodin wc:tä, mutta se ei tullut valituksi, koska lapset käyttävät vessaa paljon. Tämä allas ei varmasti ole kätevin, jos haluaa veden pysyvän altaassa.

 Tämä allas olisi kaunis ja meidän vanhempien vessassa ehkä toimivakin. Ongelmaksi on muodostunut siihen sopiva hana. Haluaisimme, että hanassa olisi joku juju. Ihastuimme tähän, mutta se ei ole sertifioitu:
Vähän vastaava löytyisi, mutta se on liian matala tuon altaan kanssa.  Emme ole nähneet silmiä miellyttävää hanaa, joka sopisi altaaseen. Vaihtoehtona onkin ottaa tuo hana, mutta toinen allas. Tämä on mietinnässä:


lauantai 23. helmikuuta 2013

Sohva ja tuolit

Olemme asuneet nykyisessä kodissamme vähn reilut viisi vuotta ja koko viisi vuotta olemme miettineet uusien sohvien hankintaa. Hankkiminen on siirtynyt, mutta olemme kyllä käyneet katsomaassa sohvia. Kun taloa alettiin rakentaa, päätimme vihdoin hankkia sinne myös uudet sohvat. Valinta tehtiin eilen, ensimmäisessä liikkeessä. Mutta kuten kerroin, tässä vuosien varrella on sohvia ehditty jo katsella. Sohvaksi valikoitui tämän Pohjanmaan kulmasohva luonnonvalkoisena ja vaaleilla jaloilla:

Kaveriksi samasta kankaasta ja samalla värillä kaksi nojatuolia keionumekanismilla:


Hankimme vielä yhden tai kaksi tuolia lisää, kunhan olemme ensin testailleet niitä oikeassa paikassaan. Näiden toimitus pitäisi olla sopivasti muuton tienoilla.

perjantai 22. helmikuuta 2013

Kehuja

Olen yrittänyt elämässäni toteuttaa periaatetta, että kun on aihetta kiitokseen tai kehuun, niitä kuuluu antaa. Siispä tässä niitä kehuja tulee:

1) Kiitos Espoon Laattapisteelle, josta saimme veloituksetta yhden puuttuvat ison bling bling -laatat  (joita alunperinkin ostimme vain 3m2). Loistavaa palvelua! Espoon Laattapisteessä sai muutenkin hyvää ja asiantuntevaa palvelua ja valikoima on mieletön.

2) Puustellin Tomille, joka on jaksanut meidän  keittiösäätöjä jo vuoden ajan ja nyt viimeisenä sai hommattua toimutuksen ja asennuksen nopealla aikataululla

3) Hovi Portaiden Hannalle ja muulle porukalle hyvästä ja nopeasta palvelusta. Portaiden asennus saadaan kuin saadaankin viikon 10 alkuun, jotta keittiö saadaan viikon lopulla.


Lisää kehujakin varmasti vielä tulee.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Makuuhuoneen lattiapohdintaa

Lähes kaikki pintamateriaalivalinnat on tehty ja kyllä niitä on mietittykin. Viimeisenä ja ehkä vaikeimpana on ollut meidän vanhempien makuuhuoneen lattia. Olin pitkään korkkilattian kannalla, mutta vuosi sitten, kun yövyimme Hotel Fabianissa, ihastuimme kumpikin Janin kanssa pehmeään kokolattiamattoon. Meillä on ollut tapana lasten syntymän jälkeen viettää kahdenkeskistä aikaa pari kertaa vuodessa menemällä johonkin Helsingin paremmista hotelleista yöksi. GLO Kämp, Haven, Fabian ja ehkä KlausK:kin ovat tehneet vaikutuksen ja samaa tunnelmaa haen meidän makuuhuoneeseen. Vielä kun saisi ihanan aamupalan valmiiksi katettuna kuin noissa hotelleissa.

Jani kävi eilen hakemassa näytepalat parista mattomallista. Olimme ajatelleet tummanruskeaa tai -harmaata, mutta googlaillessani kuvia eilen, päädyinkin haluamaan ihan vaalean maton. Onkohan ihan tuhoontuomittua?

maanantai 18. helmikuuta 2013

Kuvapäivitystä


Laatoitettua alakerran kylpyhuonetta ja saunatilaa. Kodinhoitohuoneen ovelta:




 Meidän makuuhuoneen ovelta:

Lattiakaivo näkyvälle paikalle (suihku)


Yläkerran kylpyhuonetta

                          Jani löysi tällaiset tummat lattiakaivot, jotka ovat huomaamattomammat kuin valkoiset muoviset. Nämä jäävät ammeiden ja allaskaapin alle.
Kuten huomaatte, lattioiden saumauksia ei vielä oltu tehty näiden kuvien ottohetkellä lauantaina.


Pistorasiat ja katkaisimet on asennettu

lauantai 16. helmikuuta 2013

Kylpyhuoneita ja keskimmäisen valtakuntaa

Lattiat alkavat olla kuivat! Mahtava fiilis. Siitä ei siis ainakaan pitäisi jäädä muuttaminen kiinni. Tänään onkin alkanut märkätilojen lattioiden laatoitus. Eilen iltasella nettishoppailimme yläkerran kypyhuoneeseen tällaisein poreammeen:


sekä kiukaan saunaan:


Alakerran kylpyhuoneeseen päädyimme ostamaan tämän Westerbegin Deep1800:n, joka sopivasti on tässä kuussa K-raudan tarjouksena:



Pari viikkoa sitten yläkerran kylpyhuoneeseen lähti hetken mielijohteesta Kvikistä mukaan allaskaappi ja valumarmorinen allas:


Alakerran vessaan emme laita allaskaappia ollenkaan, ainoastaan massiivipuisen tason, jonka päälle tulee malja-allas. Enää pitäisi löytää sopivat peilit kumpaankin kylpyhuoneeseen, niin pohdinnat ja hankinnat kylpyhuoneiden suhteen ovat valmiit.



Keskimmäisen lapsen huone on nyt suunnittelun alla. Kovasti pohdin näiden kahden tapetin välillä:



Ne ovat aika erityylisiä. Tuo jälkimmäinen olisi enemmän mun makuun ja siitä kiva, että sitä ehkä jaksaa vähän vanhempanakin katsella. Poika itse on tykästynyt tuohon ylimmäiseen. Tuon alimmaisen kanssa haluaisin yhdistää keltaista, mustaa ja ripauksen turkoosia.


maanantai 11. helmikuuta 2013

Kuusi viikkoa

Kuusi viikkoa muuttoon. Vielä ei ole varmaa, että mihin muutetaan. Kovasti toivotaan, että uuteen taloomme, mutta onhan tuolla raksalla yhtä sun toista tekemistä vielä. Muutama lisäviikko töiden kannalta ei olisi pahitteeksi,mutta oman stressin kannalta kuusi viikkoakin on jo ihan maksimi. Onneksi meillä on takaporttina vanhempieni asunto, sillä he ovat luvanneet että voivat muuttaa kakkosasuntoonsa tarpeen tullen.

Viikolle 10 on tiedossa paljon pöhinää, sillä agendalla ovat sisäportaiden toimitus ja asennus, keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteiden toimitus ja olikos vielä kodinkoneidenkin toimitus. Olisi ihan toivottavaa, että ennen tuota olisi lattioita saatu asennettua edes sen verran, että kalusteet pääsevät paikoilleen. Kodinhoitohuoneessa onkin laatat lattiassa, muualla ei, sillä kuivumista odotellaan edelleen.

Mutta yritetään selvitellä tässä edelleen ristikkäisiä suksia urakoitsijan kanssa ja siinä ohella saada raksaa eteenpäin. Lähdenpä tästä naputtelemaan tarjouspyyntöjä eteisen liukuovikaapistosta ja valitsemaan hanoja, jos vaikka saisin omalta osaltani taloa lähemmäs muuttokuntoa.

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lastenhuonesuunnitelmia

Lastenhuoneisiin alkaa jo olla suunnitelmat aika valmiina, etenkin esikoisen huone. Päädyimme siihen, että sinät jätetään valkoisiksi ja väriä tulee sitten muusta sisustuksesta. Esikoisen lempiväri on punainen ja se saa huoneessa näkyä tähän tyyliin (tosin poikamaisemmin):

Esikoinen menee ensi syksynä kouluun ja hänelle tärkeää on saada pöytä läksyjä varten. Hän innostui tästä kuvasta ja haluaa pitkän pöydän, jossa voi piirtää ja tehdä tehtäviä vaikka kaverin tai pikkuveljen kanssa:


Seinät jäävät siis valkoisiksi, mutta ajattelin laittaa tuohon värikkäät kirjain- ja numerotaulut sekä vaijerin, johon voi ripustaa piirustuksia. 

Valoiksi tällaiset:


Tämän punaisen penkin voisi laittaa istuimeksi


Kattoon punainen lamppu



Yhdelle lyhyelle seinälle pääsevät pikkuautot tähän tyyliin:



 Värikäs ja kello ja naulakko vielä seinille





Kuopuksen huoneeseen tulee hempeää tunnelmaa tähän tyyliin:


Yhdelle seinälle joku tämän kaltainen puu



Naapureilta saatu Ikean nukkekoti tulee saamaan taustakseen tapetista tai maalatun silhuetin



Toki huoneeseen tulee keittiönurkkaus ja rakkaille nukeille hoitopaikka


Keskimmäisen huoneen suunnittelu on eniten vaiheessa. Hän haluaa ehdottomasti tämän tapetin yhdelle seinälle:

Keskimmäinen on taitava ja innokas rakentamaan Legoja ja jonkinnäköinen rakennuspöytä laatikoineen on tarkoitus hänelle tehdä


Keskimmäinen tykkää lukea ja hänen huoneeseen tulee hyllyjä kirjoja varten ja joku kiva lukunurkkaus